Devet savjeta za uspješno učenje: Ova tehnika učenja je totalni promašaj, a svi je koristimo

Saznajte koje tehnike spremanja ispita su se pokazale uspješnima, a koje su ipak potpuni promašaji.


Teen student studying in classroom
Ilustracija: Envato

Svako ima svoje metode spremanja ispita. AsapSCIENCE-ovi naučno potkrijepljeni savjeti za učenje mogu vam pomoći kada dođe vrijeme za ponovno spremanje literature. Na primjer, bolje ćete apsorbirati znanje pravljenjem edukativnih kartica nego podvlačenjem teksta koji čitate.

Pokazalo se da je podvlačenje loš način zadržavanja informacija jer samo isticanje ne poboljšava vaše razumijevanje materijala. Još gore, može odvratiti pažnju od ključnih pojmova na koje biste se trebali fokusirati. S druge strane, kartice s bitnim stvarima iz gradiva odličan su način za jačanje vašeg učenja, ali ključ je napraviti vlastite, a ne kupovati već izrađene.

Štaviše, možete učinkovitije naučiti gradivo ako se pretvarate da ga morate objasniti nekome drugome. Kako se kaže, ne razumijete nešto zaista ako niste u stanju to objasniti nekom drugom. Ostali savjeti koje videozapis dijeli uključuju postavljanje određenog doba dana za učenje, kreiranje namjenskog “prostora za učenje”, postavljanje mini ciljeva za ono što želite postići i naravno, odlaganje prokletog telefona.