Pobijedili kolege sa UNSA: Studenti Medicinskog fakulteta u Zenici predstavljat će BiH na Regionalnoj medicinskoj olimpijadi

Studenti Medicinskog fakulteta Zenica su se takmičili protiv kolega sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.


rymo
Foto: Zenicablog

Studenti IV godine studijskog programa Opća medicina: Amina Smailović, Hasan Špica, Amer Hukić i Amer Skender su pobijedili u nacionalnom finalu za kvalifikacije na Regional Youth Medical Olympiad (RYMO), te će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na navedenom takmičenju koje će se održati u maju mjesecu u Tirani.

Studenti Medicinskog fakulteta Zenica su se takmičili protiv kolega sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koje su pobijedili sa značajnom bodovnom razlikom. Samo takmičenje i kvalifikacije su realizirani na engleskom jeziku, a koncipirani su na način da se analiziraju i riješe konkretni slučajevi uz postavljanje tačne dijagnoze.

Organizator RYMO-a je udruženje studenata medicine u Albaniji, a ekipa iz Zenice „Civitas Ferro“ će se takmičiti protiv kolega iz Albanije, Sjeverne Makedonije i Kosova.

 – Ovo je izuzetan uspjeh za naše studente, Medicinski fakultet, kao i Univerzitet u cijelosti! Našim studentima upućujemo iskrene čestitke, naveli su s Medicinskog fakulteta.