Dan otvorenih vrata na Univerzitetu u Zenici: Koji fakultet upisati?

Univerzitet u Zenici je najmlađi državni univerzitet.


unze 1
Foto: Zenicainfo.ba

Univerzitet u Zenici organizuje Dan otvorenih vrata koji će se održati u četvrtak, 25.04.2024. godine s početkom u 11,00 sati u Kampusu Univerziteta u Zenici.

  – Cilj je da na jednom mjestu okupimo maturante srednjih škola dva kantona i predstavimo studijske programe naših fakulteta, uslove upisa i studiranja, te da ih kroz prijatno druženje i razgovore sa kolegicama i kolegama studentima, ali i nastavnim i administrativnim osobljem, upoznamo sa studentskim aktivnostima, pravima i obavezama koje ih očekuju. Ovim putem pozivamo i sve naše sadašnje i bivše studentice i studente, te nastavno i administrativno osoblje, da prisustvuju ovom događaju, te da zajedno sa ostalim kolegicama i kolegama ugoste naše buduće studentice i studente, kažu sa UNZE.

Planirano je da se događaj održi u krugu Instituta “Kemal Kapetanović” – na platou kod Rektorata, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta sve aktivnosti će biti realizirane u zatvorenom prostoru (holu FIPN-a i Medicinskog fakulteta), piše Zenicablog.

Univerzitet u Zenici se sastoji od 10 organizacionih jedinica (8 fakulteta, Studentski centar i Metalurški institut Kemal Kapetanović), od čega je jedna pridružena članica (Islamski pedagoški fakultet). Osim članica, u sastavu univerziteta se nalazi i nekoliko centara kao instituta.