Pet stvari koje biste rekli sebi da sada upisujete fakultet

Iako mnogi zamišljaju studiranje kao vrijeme puno zabava i druženja, vrlo brzo se uvjere da to baš i nije tako (bar ne ako želite privesti studiranje kraju u pristojnom roku)


Graduation hand
Foto: Envato

Iako mnogi zamišljaju studiranje kao vrijeme puno zabava i druženja, vrlo brzo se uvjere da to baš i nije tako (bar ne ako želite privesti studiranje kraju u pristojnom roku). Na kraju studija, svi sebi postave pitanje da li su mogli biti bolji i da li su u nečemu pogriješili. Kao i u svemu u životu, i ovdje je odgovor uglavnom potvrdan. Donosimo vam pet stvari koje biste, kao iskusni studenti, voljeli reći svom prošlom “brucoškom” sebi.

1. Aktiviraj se i otkrij stvari koje te zanimaju

Studiranje je vrijeme koje vam nudi priliku da upoznate sebe, otkrijete ko ste i u kom smjeru biste voljeli da vaš život ode. U ovom periodu života, neuspjeh nije toliko devastirajući i nema pretjerano ozbiljne posljedice. Zbog toga, upišite kurs koji ste oduvijek željeli, konačno počnite da se bavite hobijem koji vas toliko privlači, a ako ga nemate – nađite ga. Iskoristite svoje početne godine studiranja i aktivirajte se izvan fakulteta. To će vam osigurati pozitivne uspomene i mogućnost upoznavanja nevjerovatnih ljudi.