Pet dokaza da studenti posjeduju super moći

 Pet dokaza da studenti posjeduju super moći

Mislite da super junaci postoje samo u stripovima i filmovima? Niste u pravu. Pogledajte da li i vi posjeduje neku super moć.

Studentski život pred vas stavlja različite izazove, što od studenta traži da se koristi različitim dovitljivostima. Studentska snalažljivost može biti toliko impresivna, da je možemo uporediti sa moćima super junaka.

1. BRZINA

Naučna istraživanja su više puta pokušavala ustanoviti koliko osobama različitih profesija treba vremena da pročitaju knjigu od 1.000 stranica. Ista istraživanja su ustanovila da piscu za to prosječno treba 100 dana, ljekarima 60, a advokatima 30 dana. No, šta mislite koliko vremena treba studentu?

Jedna noć.

Upravo tako. Prosječnim osobama treba mjesec dana, ali ne i studentu. Student je super junak. Njemu je za to potrebna samo jedna noć. Student u predispitnoj noći koristi vještinu brzog prelistavanje i memorisanja, razdvajanja bitnog od nebitnog. Tokom zimskog perioda zbog dužine noći, nađe vremena i da malo dremne.

NASTAVITE ČITATI OVAJ ČLANAK

NAREDNA STRANICA »

Možda te i ovo zanima?

Osvoji kafe aparat!

Želiš osvojiti vrhunski Caffe Vergnano aparat za kafu, mjesečnu zalihu kafe i spremno dočekati nove ispitne i fakultetske izazove?