Pet dokaza da studenti posjeduju super moći

Mislite da super junaci postoje samo u stripovima i filmovima? Niste u pravu. Pogledajte da li i vi posjeduje neku super moć.


2. SMANJIVANJE

Godinama ni najvještiji super junaci iz filmova naučne fantastike nisu ovladali sposobnošću umanjivanja stvari, a nju posjeduje skoro svaki student.

Da se vratimo opet na onu knjigu od 1.000 stranica iz prethodnog primjera. Ukoliko koristite moć smanjivanja (za koju nije potrebno da pošaljete laserske zrake iz svojih dlanova), vrlo vjerovatno nećete koristiti svoju brzinu.

Odlučili ste da ipak za čitanje knjige ostavite više od jedne noći? U redu, tu je moć smanjivanja.

Knjigu od 1.000 stranica predate kolegama štreberima, koji uz pomoć markera od knjige naprave slikovnicu. Sljedeća faza predstavlja izradu skripte, ali ona je i dalje za štrebere. Zato sada vi (ili ipak neko drugi) preuzima molerske radove sa markerima, i od skripte napravi skripticu, a od skriptice puškicu. I iznenada se knjiga od 1.000 stranica pretvara u nekolicinu papirića. Prilikom pismenog ispita, vrlo često ćete uz ovu tehniku morati iskoristiti i super moć mikroskopskog vida.

3. ELIMINACIJA STRESA

Nije tajna da vježbom dolazimo do savršenstva, pa tako ovu parolu možemo primjeniti i na stresne situacije. Budite svjesni da vam neminovno slijedi stresni period tokom ispitnog roka i pripremite se na vrijeme. Ali kako se izboriti sa stresom?

Pravi junak se bori protiv stresa tako što ga ignoriše. Kako sad mislite ignoriše stres?

Pa, lijepo. Pred vama je predispitna noć, niste koristili super moć smanjivanja, a pozvani ste na party godine. Ne, nema potrebe da očajavate. Vi ste student, a student je super junak. Pronađite svoju najbolju odjevnu kombinaciju, stres potopite velikim količinama tečnosti po izboru, i uživajte u noći pred vama. Jer svaka noć se završava novim svitanjem, a ono donosi bezbroj mogućnosti.

Ispit može biti otkazan, ispit može biti prepisan (mada vam to nije praksa)… Ma ispit može i da pričeka.

4. PUTOVANJE KROZ VRIJEME

Kako bi bilo lijepo da čovjek može putovati kroz vrijeme, da bude svjedok svim tim bitnim događajima. Pa ko kaže da je to nemoguće?

Naravno da nije nemoguće. Pravi student, student heroj, ne samo da putuje kroz vrijeme, on ga može i kontrolisati.

Student junak sigurno ne studira predviđenih četiri godine studija, on upravlja vremenom. Iako roditelji broje kalendarske godine, student im dokaže da je on taj koji kontroliše vrijeme. On uspijeva tri ili čak više godina da pretvori u jednu godinu studija. A mjesečni budžet troši za svega nekoliko sati.

Istovremeno, student je sposoban da putuje kroz vrijeme. Dolaskom novih brucoša, on se lako transportuje sa svojih 27 godina u njihovih 19, i ponovo pred sobom ima sve vrijeme svijeta.

5. NEPRIJATELJ NIKADA NE SPAVA

Kao i svaki drugi super heroj, tako i student pred sobom ima neprijatelja koji nikada ne spava. A neprijatelj nije jedan, njih je puno.

Pred njim su zlokobni profesori, strogi birokratski sistem, tone knjiga koje treba umanjiti, i za noć pročitati.

Ali, naš student nije neko ko će se predati. Jer pravi super junak ustaje onda kad je najteže, pokazuje da zgaženi gaze najjače.

Dragi super heroji, niste sami, mi vjerujemo u vas.

(Nikola Kandić / STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Nikola Kandić

Hercegovac sa jasnim stavovima koje rado dijeli sa okolinom bez obzira što uvijek nije prihvaćen. Pacifista, zaljubljenik u knjige, muziku, film i ples.
X