Ponekad stvarni život može biti impresivniji od bilo kojeg holivudskog blockbustera. Ko bi uopće mogao zamisliti da je Bubba Sawyer iz Teksaškog masakra motornom testerom bio stvarni historijski lik? Ili da Exorcisti zapravo žive među nama kao običan bračni par.

1. Tanacu egzorcizam – časna sestra (The Nun)

Stvarni događaj: 2005. svećenik u rumunjskom samostanu pravoslavne crkve Tanacu u Rumuniji po imenu Daniel Petre Corogeanu je vjerovao da je ženu zaposjeo Sotona jer se ponekad ponašala neobično: smijala se i vrištala neumjesno. Zbog toga su on i neke druge časne sestre u samostanu zaključile da je egzorcizam nužan, ali nažalost žena ga nije preživjela. Žrtva, Maricica Irina Cornici, bolovala je od shizofrenije. Svećenik i časne sestre proglašeni su krivima i dugo su bili u zatvoru, ali nisu priznali svoju krivnju.

Film: Održava se u Rumunjskoj, 1952. U zaboravljenoj opatiji jedna časna sestra nestaje, dok druga počini samoubojstvo. Vatikan šalje svećenika i mladu redovnicu da istraže slučaj. Ali čeka ih probuđeni demon i oni su prisiljeni boriti se protiv toga.

2. Gainesville Ripper – Vrisak 2 (Scream 2)

scream

Stvarni događaj: Niz okrutnih ubistava dogodio se 1990. godine u SAD-u. 5 učenika ubijeno je u studentskom domu u Gainesvilleu na Floridi. Policija dugo nije mogla uhvatiti ubicu budući da je bio tako pametan i vrlo okrutan. Međutim, godinu dana kasnije policija ga je uspjela pronaći: neuglednog konobara koji se zvao Daniel Harold Rolling. Osuđen je na smrtnu kaznu unatoč tome što je patio od psihološkog poremećaja.

Film: Mlada žena i njezini kolege iz razreda postaju žrtve tajanstvenog ubice koji nosi masku. Ubica uspijeva izbjeći policiju i terorizuje žrtve.