Pas ili mačka: Koji je bolji ljubimac za studenta?

Da li ste osoba koja više voli psa ili mačku? Šta mislite, koja je bolja opcija za studente?


Mnogi studenti bore se sa tužnom stvarnošću da su usamljeni. Predavanja i vježbe tokom dana, a zatim učenje cijelu noć, posebno u periodu ispitnih rokova.

Advertisements

Neprestano tražimo način da popunimo tu prazninu. Taj usamljeni osjećaj ponekad se može pretvoriti u impulzivnu i sebičnu kupovinu šteneta.

Kupovina psa kao odluka studenta može biti sebična. Iako mogu biti izuzeci, ovisno o veličini psa, niti jedan pas ne bi trebao sjediti u kućici za psa cijeli dan, pitajući se hoće li se i kada njegov najbolji prijatelj vratiti.

Ako ste zauzeti student i nemate čitav dan, vaš pas može biti ograničen na slobodno lutanje samo jedan sat dnevno (to je ako odvojite vrijeme da psa povedete u jednosatnu šetnju). Budimo iskreni. studenti često nisu u najboljoj finansijskoj situaciji, pa je moguće da vaš pas pati zbog nedostatka prihoda za potrebnu njegu, piše uhclthesignal.com.

Student na fakultetu jednostavno neće imati vremena ili dovoljnu količinu novca da psu pruži ljubav i pažnju za kojom žudi svake sekunde svakog dana. Iako će vam pas pružiti ljubav i pažnju za kojom čeznete, stvarnost je da možda nećete moći odgovorno uzvratiti naklonost.

Kao zauzeti student, morate biti spremni izdvojiti puno svog vremena kako biste psu pružili potrebnu njegu koja mu je potrebna. To znači da ćete možda morati žrtvovati te drijemeže nakon nastave i sigurno neće biti zabave cijelu noć.

Ne brinite, postoje i druge mogućnosti. Mogli biste posjedovati krznenog prijatelja koji vam neće ometati učenje (iako ovi ljubimci obično spavaju na klavijaturama), društveni život ili natrpani raspored? Ovaj ljubimac poznat je kao mačka.

Advertisements

Mačke pokazuju skoro jednako puno ljubavi i naklonosti kao i psi. Vrlo je jednostavno brinuti se o mački. Za razliku od pasa, mačke ne trebaju biti zatvorene cijeli dan u kućici za mačku radi sprečavanja uništavanja kuće i / ili namještaja.

Mačke se vrlo brzo nauče na obavljanje nužde u pijesak i ne ostavljaju nered iza sebe. Mačke rijetko uništavaju dom.

Za razliku od pasa, mačke mogu ostati same cijeli dan. Mačke ne trebaju vježbu koju pas zahtijeva. Zapravo je normalno da mačka spava od 16 do 20 sati dnevno! To znači da imate ugodnog prijatelja za sve vaše drijemeže nakon nastave.

Mačke su i puno jeftiniji kućni ljubimci od pasa. Zapravo, DailyFinance.com je eksperimentom testirao koji je kućni ljubimac skuplji. Psi su, prema rezultatima, skuplji za prehranu, za troškove sterilizacije ili kastracije i veći za troškove stana.

Što je najvažnije, mačke će vam pokazati i naklonost koja vam je potrebna. One vole da se maze i mogu cijeli dan provesti u vašem krilu. Njihovo mekano krzno ugodno je za maženje nakon dugog stresnog dana, a zvuk “predenja” savršeno je sredstvo za uklanjanje stresa.

Dakle, sljedeći put kad se osjećate usamljeno, sjetite se, pas zahtijeva puno pažnje. Mačka može biti puno razumniji kućni ljubimac za zauzete student.

Ako žudite za dlakavim prijateljem, razmislite o svom načinu života i je li pas ili mačka bolji ljubimac za vas. Molimo vas, bez obzira da li želite mačku ili psa, razmislite o udomljavanju i spašavanju prije nego što ih kupite. S toliko mnogo beskućnih kućnih ljubimaca i prenaseljenim problemom kućnih ljubimaca, nepotrebno je namjerno uzgajati više životinja. Beskućnicima je potreban dom, a vi biste mogli biti njihov spasitelj!