Isprobajte misaone tehnike Alberta Einsteina i poboljšate svoju produktivnost

U današnje vrijeme neki ljudi vrijeme provedeno u „nečinjenju“ smatraju neproduktivnim, ali iskustva velikih umova i analize dokazuju suprotno.


einstein

Albert Einstein volio je sanjariti i zamišljati kako surfa svjetlosnim valovima, a njemu se val činio smrznutim, što ga je u konačnici dovelo do stvaranja poznate teorije relativiteta. Charles Darwin također je praktikovao ovu metodu i koristio svoj takozvani “put razmišljanja” kako bi zaronio u vlastite misli i razmišljao.

Einstein je smislio “misaone eksperimente”, iskoristite ih.

Albert Einstein imao je puno misaonih eksperimenata. Na primjer, za svoju opću teoriju relativiteta provodio je zamišljene eksperimente koji su se sastojali od toga da osoba padne s krova ili da ubrza liftove. Njegove najpoznatije teorije, koje su uspostavile temelje moderne fizike, bile su samo dio njegove mašte.

Možemo slijediti Einsteinov primjer i provoditi eksperimente u vlastitim glavama, poput zamišljanja svih mogućih mogućnosti i rezultata određene situacije i zapitati se: “Ako to učinim, šta će se onda desiti?”

wonder

Neka vaš um odluta.

Nađite više vremena da se zaustavite, razmislite i analizirate gdje se nalazite u životu, shvatite jeste li zadovoljni svojim ciljevima i utvrdite koji su vaši budući planovi – onda se prepustite maštanju. Ovo vas može učiniti produktivnijima kad ste prisiljeni nositi se s nestandardnim situacijama, smatra Fiona Kerr sa Univerziteta Adelaide.