Pas dobio fakultetsku diplomu za izvanredne zasluge

"Bila je to ljubav na prvi pogled. Neki psi su se plašili invalidskih kolica, ali Griffin je skočio pravo u moje krilo i polizao me po licu"


Foto: Twitter
Foto: Twitter

 – Bila je to ljubav na prvi pogled. Neki psi su se plašili invalidskih kolica, ali Griffin je skočio pravo u moje krilo i polizao me po licu.

Ovako Brittany Hawley iz Wilsona, Sjeverna Karolina, opisuje svoj susret sa psom Griffinom.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Griffin je u njen život ušao baš u trenutku kada je ona kretala na uzbudljivo putovanje: postdiplomski studij na univerzitetu Clarkson University u oblasti radne terapije.

Pas je u svemu pratio Brittany i pomagao joj otvarajući joj vrata i noseći stvari. Takođe joj je bio utjeha u periodima anksioznosti i depresije.

 – Uz njega sam se osjećala sam se nezavisno, bila sam društvenija i više sam izlazila, kazala je Brittany za CBS News.

Znala je da bez pomoći svog psa ne bi uspjela diplomirati i nije željela slaviti bez njega.

– Zajedno smo se doselili u Njujork, krenuli zajedno na fakultet i zajedno ga završili, rekla je Brittany.

Na njenu molbu, Univerzitet je Griffinu dodijelio počasnu diplomu za njegov izvanredni doprinos uspjehu studenta.

Vijeće je prepoznalo da je Griffin pokazao izvanredan napor i posvećenost za dobrobit studentice Brittany”, izjavili su sa Univerziteta Clarkson.

 – Njih dvoje su zajedno dobili diplomu u oblasti radne terapije, jer su pohađali iste časove, predavanja i sastanke… čime je Griffin postao ravnopravan član porodice Clarkson Golden, navodi se u izjavi.

Nakon što je diplomirala, Brittany je nastavila da radi na ostvarenju svog sna da postane radni terapeut, nadajući se da će raditi sa veteranima i vojskom.

Njen pas će i na posao ići s njom, kazala je.