Pala ispit iako je objavila deset statusa da uči

Studentica nije položila ispit, iako je neposredno prije ispita stavila bar deset statusa na Fejsbuku o tome da uči.


Ova studentica psihologije, koja je insistirala na anonimnosti, navodi da joj nije jasno zbog čega je pala ispit, kada su sve njene aktivnosti na ovoj društvenoj mreži bile posvećene samo učenju.

Advertisements

– Dva puta sam bila u čitaonici i svaki put sam objavila check-in da sam tamo. Takođe, slikala sam i dvije knjige iz kojih imam da učim i sve markere koje sam koristila u podvlačenju, čak sam na toj fotografiji i tagovala nekoliko koleginica, navodi ona, te dodaje:

– Kad sam bila kod koleginice da ponavljamo, slikale smo se i objavile sliku na Pinterestu i stvarno se može vidjeti da smo vrijedno učile; obje smo napravile tužne grimase da se vidi da nam je teško, a i bile smo bez šminke i sa užasnom kosom.

Ova nesretna studentica rekla nam je kako je bar tri mjeseca spremala ovaj ispit. Prvo je desetak dana nabavljala knjige i skripte, a onda je svaki dan četovala bar sa jednim kolegom i komentarisala obimnost gradiva. Ističe kako je i po nekoliko sati provodila na Fejsbuk grupi “Studenti psihologije“, gdje je pokušala da skupi sve kombinacije ispitnih pitanja.

– Stvarno mi je nejasno kako nisam položila ovaj ispit. Sve što sam radila na Fejsbuku bilo je posvećeno učenju, od statusa “Učim, ne mogu više“, “Od jutra vrijedna, ne vidim ništa osim knjige“, do onog “Za mene postoji samo knjiga“, kad se dosta mojih prijatelja uvrijedilo i iskritikovalo me da samo pišem o učenju, rekla nam je ona.

Da bi svojim Fejsbuk prijateljima dočarala šta je sve propustila zbog učenja, Nevena je napravila album “Svašta-ništa“ gdje je okačila sve slike sa koncerta i žurki na koje nije mogla da ode zbog ispitnog roka.

Kao jedan od razloga što nije položila ispit, ona vidi i u tome što među svojim Fejsbuk prijateljima nema nijednog profesora ili asistenta sa fakulteta. Ona planira da ih, pred sljedeći ispitni rok, sve doda, jer ne zna kako drugačije da im pokaže “da ona stvarno uči kao luda“.

Napomena: Tekst satiričnog karaktera preuzet i prilagođen sa portala Njuz.net.

(Jasmina Gavrilov, Njuz.net)