Ovaj test će vam otkriti vaš najveći strah: Šta ste prvo vidjeli?

Percepcija svake osobe neraskidivo je povezana s njenim karakterom. Ono što primijetimo na prvi pogled, mnogo govori o našim navikama, željama, pa čak i o skrivenim strahovima.


Na koju stvar ste odmah obratili pažnju na slici iznad? Upravo ona će vam otkriti šta vas zaista muči.

Advertisements

1. Jabuka

Advertisements

U mnogim drevnim tradicijama, poklanjanje jabuke je izjava ljubavi. Razlog tome je što u mnogim kulturama crvena jabuka predstavlja simbol ljubavi i strasti.

Ako ste obratili pažnju na ovaj simbol, onda vjerovato preživljavate duboka romantična iskustva i bojite se da vaša osjećanja neće biti uzvraćena. Možda je vrijeme da otvorite srce voljenoj osobi i saznate istinu, kakva god ona bila.

2. Dijete

Djeca su oličenje jednostavnosti, iskrenosti i nevinosti. Kada ste vidjeli dječaka u centru ilustracije, povezali ste njegovu sliku sa svojim “unutarnjim djetetom”.

Možda su u vama ostali dječiji strahovi, koji se javljaju i nakon toliko godina. To može biti ljutnja na nekoga iz porodice, zaostali osjećaj nesigurnosti ili nedostatak povjerenja u sopstvene sposobnosti. U svakom slučaju, vrijeme je da razmislite kako da se riješite tih strahova.

3. Klovnovi

Činjenica da ste primijetili par klovnova, koji se nalaze sa obje strane vrata, govori o dvojnosti vašeg karaktera, odnosno predstavlja promjenljivost raspoloženja i unutrašnje sukobe.

Takva nepredvidivost često postaje smetnja – ponekad ni sami ne znate kako ćete reagovati na događaje. Očigledno, ta nesigurnost vas plaši.

4. Pauk


Hiljadama godina pauk važi za simbol smrti i uništavanja, konačnosti svega što postoji. Ukoliko je baš on privukao vašu pažnju, onda ste vjerovatno u teškoj životnoj situaciji.

Nad vama se nadvila neka prijetnja, zbog čega se nalazite u stanju nervne napetosti i plašite se da nećete uspjeti da riješite taj problem.

5. Lobanja

Ilustracija sadrži optičku iluziju i ako ste odmah primijetili lobanju, onda to mnogo govori. Po svoj prilici, vi se bojite smrti i često na nju mislite. Moguće da je tu uznemirenost izazvao gubitak bliske osobe.

Možda čak imate i napade panike. Naravno, nije neophodno da su vaša iskustva povezana sa smrću, ali njihov izvor očigledno doživljavate kao prijetnju da ćete doživeti neuspjeh.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!