Ovaj fakultet dobiva novi predmet pod nazivom “Taylor Swift”

Predmet će biti podučavan od strane Brittany Spanos iz Rolling Stonea, te se bavi Swiftinom "muzikom i javnim diskursom koji se odnosi na njen razvoj kao umjetnice i slavne ličnosti".


taylor
Foto: Google

Institut Clive Davis Univerziteta u New Yorku zvanično je uveo potpuno novi predmet o Taylor Swift za svoj proljetni semestar, prenosi Variety.

Ovaj kurs predlaže da se dekonstruišu i privlačnost i odbojnost prema Taylor Swift kroz pomno čitanje njene muzike i javnog diskursa jer se to odnosi na njen sopstveni razvoj kao umjetnika i slavne ličnosti, djelimično se navodi u opisu kursa.

Predmet će biti podučavan od strane Brittany Spanos iz Rolling Stonea, te se bavi Swiftinom “muzikom i javnim diskursom koji se odnosi na njen razvoj kao umjetnice i slavne ličnosti”. Kurs će se pozabaviti temama kao što su Swiftove preduzetničke vještine, kreativnost i izdržljivost, uz kulturu i politiku koja okružuje Swift i “tinejdžersko djevojaštvo” u muzičkoj industriji.

Zahtjev da Swift razgovara direktno s razredom, koji još nije naveden na stranici nastavnog plana i programa za institut, je na čekanju, prema izvještaju.

Spanos je za Variety rekala da je predavanje na Clive Davis Institutu “moj san otkako sam pohađala NYU”, a kamoli da predaje o dva njena omiljena predmeta.

Znam sve o Taylor Swift otkako sam započela svoju spisateljsku karijeru prije jedne decenije i još duže sam njen super obožavatelj, objasnila je Spanos.

Nadam se da ću im pomoći da preispitaju kako da se druže s jednom od najvećih svjetskih zvijezda koje ponekad izazivaju podjele, na isti način na koji su profesori Clivea poput Jasona Kinga, Vivien Goldman i Joea Levyja učinili za mene kada sam pohađala njihove kurseve, dodala je.