Otvorene prijave za treći EducationUSA sajam visokog obrazovanja u Sarajevu

EducationUSA Centar u Sarajevu organizuje treći proljetni EducationUSA sajam visokog obrazovanja koji će se održati 07. aprila 2016. godine od 17:00 do 20:00 sati u Networks, Skenderpašina 1, u Sarajevu.


education usa bih cover

Na sajmu će se predstaviti 11 američkih univerziteta: American University in Bosnia and Herzegovina, Bentley University Graduate School of Business, Central Penn College, Fairleigh Dickinson University, Minerva Schools at KGI, New York University Abu Dhabi, SCAD, The University of Arizona, University at Buffalo, The State University of New York, Webster University, i West Virginia University.

Također, učenici i studenti koji dođu na sajam će imati priliku da se upoznaju sa vrlo jedinstvenim stipendijskim programima za učenike i studente iz BiH: stipendijskim programima za dodiplomski studij na prestižnoj Vojnoj akademiji (West Point) i Akademiji zrakoplovnih snaga (Air Force Academy) za BiH državljane.

Pored toga, na Sajmu će učestvovati i Ured za odnose sa javnošću Američke ambasade u Bosni i Hercegovini koji će predstaviti Fulbright programe stipendiranja za postdiplomce, kao i novi Global Undergraduate Exchange Program za studente kao i druge postojeće programe stipendirane od strane Američke vlade.

Za posjetu sajmu se već možete registrovati ovdje.

Registracija je vrlo jednostavna i besplatna!

(stipendije.ba)