Otvorene prijave za Školu kreativnog dokumentarnog filma “Ko je vidio Video?!”

Pravo Ljudski, u suradnji sa Nacionalnom fondacijom za demokratiju (NED) iz Washigtona, SAD, i lokalnim partnerskim organizacijama, poziva sve mlade ljude, starosne dobi od 17 do 21 godina, da se prijave za učešće u 3. školi dokumentarnog filma Ko je vidio video?!.


Pravo Ljudski, u suradnji sa Nacionalnom fondacijom za demokratiju (NED) iz Washigtona, SAD, i lokalnim partnerskim organizacijama, poziva sve mlade ljude, starosne dobi od 17 do 21 godina, da se prijave za učešće u 3. školi dokumentarnog filma “Ko je vidio video?!”.

Škola dokumentarnog filma osmišljena je kao autorska platforma za razvoj kreativnog pristupa stvaranju, istraživanju i razrađivanju scenarija za dokumentarni film, uz osnovnu edukaciju na poljima režije, kamere, zvuka, montaže i post-produkcije. “Ko je vidio video?!” potencira značaj ličnih priča i ideja, a nakon procesa selekcije dvanaest mladih autora i autorica iz čitave BiH zajedno sa tutorima i tutoricama iz čitavog svijeta formirati će kreativni tim.

Osnovni kriteriji za prijavu mladih na 3. školu dokumentarnog filma “Ko je vidio video!?” su starosna dob od 17 do 21 godine i poznavanje engleskog jezika. Pravo Ljudski posebno ohrabruje mlade koji ne pohađaju visokoškolske ustanove i dolaze iz ruralnih ili manjih sredina da apliciraju. Učešće u školi podrazumijeva obavezno prisustvo svim radionicama, vježbama i razgovorima, a sve troškove učešća (put, hrana i smještaj) snosi Pravo Ljudski.

Prijave se mogu poslati do 10. 10. 2014. godine na e-mail vidivideo@pravoljudski.org, a poziv na učešće i sve informacije možete naći na web sajtu www.pravoljudski.org.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!