Otvorene prijave za QSD praksu: Steknite radno iskustvo već u studentskim danima

QSD vam daje priliku da započnete graditi svoju karijeru još u studentskim danima kroz #internshipprogram2021 u saradnji s Fakultetom informacijskih tehnologija i Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike u Mostaru.


Prijaviti se mogu svi redovni studenti 3. godine preddiplomskog studija navedenih fakulteta u sklopu predmeta Praksa, osobno ili putem email-a/inbox-a. Nakon prijave i inicijalnog razgovora, te na temelju vašeg predznanja i afiniteta, organizirat ćemo program prakse koji u pravilu traje oko pet sedmica.

Advertisements

Čitava praksa temelji se na timskom radu uz nadzor mentora te podrazumijeva rad na “stvarnom projektu”. Glavni cilj jeste primjena teorijskog znanja u praksi i priprema za buduću profesionalnu karijeru. Pored tehničkih vještina i znanja, praktikanti koji ozbiljno pristupe praksi imati će priliku steći i prijeko potrebne soft skills te upoznati se sa svijetom poslovnog bontona. Uz programiranje, upoznat ćete se i s metodologijom vođenja projekata, točnije s temeljnim načelima Agile Scrum-a.

Advertisements

Osim što je odlična prilika za studente, ovakav model prakse doprinosi i razvoju lokalne zajednice, te društva u cjelini. Stjecanje praktičnog znanja i iskustva još za vrijeme studija, kontinuirano oblikuje stručni kadar konkurentan za tržište rada.

QSD aktivno prati rad praktikanata te kao i uvijek nastoji nagraditi volju i želju za napretkom. Shodno tome, najistaknutiji studenti nakon prvog ciklusa prakse dobit će krajem 2021. godine priliku i za QLearnIT tečaj za početnike u vrijednosti 2200 EUR.

Za više informacija o praksi i prijavi pogledajte na linku.