Otvorene prijave za Eiffel program stipendija za studij u Francuskoj

Eiffel program stipendija (The Eiffel Excellence Scholarship Programme) namijenjen je svim zainteresovanim master i PhD studentima ispod 35 godina starosti koji nisu iz Francuske.


Campus France The Eiffel Excellence Scholarship Programme

Program je dio strategije francuskih ustanova za visoko obrazovanje s cilјem da privuče strane studente da se upišu na master i PhD programe.

Eiffel stipendija je dostupna u tri glavne oblasti:

  • Inženjerske nauke za master nivo, nauka u najširem smislu na PhD studijama (inženjerska nauka; egzaktne nauke: matematika, fizika, hemija i biotehnologija, nano i biotehnologija, informacije i komunikacije i tehnologija);
  • Ekonomija i menadžment;
  • Pravo i političke nauke.

Eiffel stipendija uključuje 1181 eura za master studente, 1400 eura za PhD studente, a pored toga i nadoknadu za povratak, osiguranje i kulturne aktivnosti. Da bi dobili prvu ratu mjesečne stipendije kandidati moraju započeti studiranje na univerzitetu u Francuskoj.

Prijave se ne prihvataju direktno od studenata. Aplikacije za Eiffel stipendije dostavlja francuski univerzitet. Kandidati se moraju prijaviti i ispuniti uslove kako bi bili razmotreni za stipendiju. Svaka institucija može objaviti najviše 40 kandidata po polju studija.

Rok za prijavu je 8. januar 2016.

Za više informacija posjetite: www.campusfrance.org/en/EIFFEL

(UIS)