Otvorena CEO Winter konferencija (FOTO)

CEO Winter konferencija, u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Projekta zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), danas je službeno počela.


CEO winter efsa

CEO Winter konferencija, u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Projekta zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), danas je službeno počela.

Ispred Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, konferenciju je otvorio prof. dr. Aziz Šunje, rukovodilac Katedre za menadžment i organizaciju. Učesnicima se obratio i g. Ranko Markuš ispred Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Konferencija okuplja više od 300 učesnika, predavača, predstavnika nekih od najuspješnijih kompanija i vrhunske stručnjake iz poslovnog svijeta Bosne i Hercegovine, a teme koje će obuhvatiti su preduzetništvo, izgradnja karijere i tehnologija.

Danas će CEO Winter konferencija biti mjesto susreta i razmjene perspektivnih ideja. Studenti iz regije imaju jedinstvenu priliku čuti uspješne priče mladih poduzetnika i steći važna poznanstva. Cilj konferencije jeste povezati mlade ljude i motivirati ih da budu poduzetni.

– CEO konferencija pridaje veliki značaj promovisanju poduzetništva među mladima, te doprinosi njegovoj integraciji sa tržištem rada. Jedan od osnovnih projekata mladih je jačanje vještina, društveni razvoj i zapošljavanje, a CEO konferencija znatno doprinosi tim ciljevima, što za krajnji ishod ima razvoj cjelokupnog društva. Projekat podržava Švicarska agencija za razvoj i saradnju. Bilo bi izvrsno da je ovakvih događaja više, jer je ovo jedinstvena prilika da oni koji su uspješni motivišu i prenesu dio energije na studente i srednjoškolce, izjavio je Ranko Markuš, rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih.

Predavači na Konferenciji su vrhunski eksperti, a među njima su: prof.dr. Kenan Crnkić (Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu), Emina Ganić (Sarajevo School of Science and Technology), Vedran Peršić (Sberbank BH d.d), Edin Mehić (Development Studio – Posao.ba), Vesna Beganović (Via Media), Marko Pavlović (Al Jazeera Balkans), Edin Saračević  (HUB 387), Damir Nikšić (konceptualni umjetnik), Ena Bojičić (Deseen) i Damir Šaljić (GITT).

Detaljnije o programu i govornicima možete pronaći na www.ceokonferencija.ba, kao i na zvaničnim Facebook i Twitter stranicama Konferencije.

(STUDOMAT.ba)