Otvoren projekat: “Obrazovanje za pravično društvo – Budućnost počinje sa mnom!”

Jučer je u Sarajevu, u prostorijama Kina Meeting point, svečanom ceremonijom otpočeo projekat Obrazovanje za pravično društvo – Budućnost počinje sa mnom, koji realizuje Centar za obrazovne inicijative Step by Step uz podršku USAID-a i FOD BiH.


Jučer je u Sarajevu, u prostorijama Kina Meeting point, svečanom ceremonijom otpočeo projekat “Obrazovanje za pravično društvo – Budućnost počinje sa mnom”, koji realizuje Centar za obrazovne inicijative Step by Step uz podršku USAID-a i FOD BiH.

Ceremoniju su osmislila, organizovala i vodila djeca, učenici osnovnih škola “Jovan Dučić” iz Istočnog Sarajeva i “Džemaludin Čaušević” iz Sarajeva, a djeci, predstavnicima ministarstava obrazovanja i škola, obratili su se direktor Američke agencije za međunarodni razvoj USAID-a David J. Barth, i direktorica Fonda otvoreno društvo BiH Dobrila Govedarica, prenosi portal Radiosarajevo.ba.

– Djeca su još jednom poručila: ‘Budućnost počinje sa nama’, a na vama odraslima je da nas u tome podržite. Naš zajednički cilj je izgraditi obrazovni sistem koji će odražavati viziju jednakosti, pravičnog društva, društva koje potiče mir, pomirenje i ohrabruje djecu da sanjaju, stvore viziju i izgrade svoju budućnost u Bosni i Hercegovini, poručili su učesnici projekta.

(Radiosarajevo.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X