Otkriveno šta se dogodilo sa kravom Slavicom za čiji su se život borili studenti veterine

Da li se sjećate krave Slavice, koja je u jednom trenutku bila glavna zvijezda medija zbog akcije studenata veterine da je spase i odvedu na farmu na Zlatiboru.


2 30
Foto: bhportal.ba

Da li se sjećate krave Slavice, koja je u jednom trenutku bila glavna zvijezda medija, zbog svoje sudbine, ali i akcije studenata veterine da je spase i odvedu na farmu na Zlatiboru. U toj namjeri su uspjeli, a dobili smo i prve slike Slavice koja uživa u svojoj slobodi.

Fakultet veterinarske medicine je pozajmio Slavicu sa farme, kako bi studenti veterine stekli praktično znanje i iskustvo. Međutim, kada su se vežbe završile, plan je bio da životinje ode u klaonicu. Ipak studenti su riješili da se udruže i skupe novac kako bi je poslali na farmu na Zlatiboru gdje bi živjela slobodno.

– Kada nekoga viđate skoro svakog dana, mjesecima, nemoguće je da vam ne priraste za srce. Pogotovo Slavica, koja je toliko mirna i nježna. Ona umije blago da gura glavom osobu koja stoji pored, samo da biste je pomazili. I kako je onda ne voljeti, rekla je svojevremeno jedna studentica.

Priča oko Slavice je bila dodatno komplikovana jer ona nije davala mlijeko, tako da je trebalo naći imanje koje bi je tretiralo kao ljubimca, a ne bi se prema njoj ponašalo kao prema životinje od koje ima koristi, prenosi bhportal.ba.

Ipak pronađeno je imanje na Zlatiboru koje već drže krave, konje i ovce – životinje koje su takođe spašene klaonice.

Na slikama koje su od prije neki dan vidimo Slavicu koja je našla svoj mir i vječni dom. Slika je za vrlo kratko vrijeme obišla cijeli internet, pogotovo onaj njegov dio rezervisan za ljubitelje životinja ali i borce za njihova prava.

„Ja se sad gušim u suzama“, „Bar neka lijepa vijest“, „Im going vegan“ samo su neki od emotivnih komentara. I dok su mnogi srećni što je ovakav razvoj događaja, neki su se zapitali zašto je vezana, ali odmah su iz „Kućice za spas“, koja je sve ovo šerovala, odgonetnuli i to da je vjerovatno samo privremeno vezana zbog slikanja, nakon čega su šerovali snimak na kom sve izgleda kako treba.