Među najboljim studentima u FBiH: Milica je dobitnica Dekanove i Rektorove nagrade

Milica je istakla da su ova priznanja za nju jako značajna te da su vid satisfakcije za cjelokupno školovanje.


1 75
Foto: rtvbn.com

Najbolji studenti u Federaciji BiH, njih 74, u utorak 20.12.2022. godine su na prigodnoj svečanosti u Mostaru nagrađeni priznanjem i jednokratnom novčanom nagradom za uspjehe ostvarene u akademskoj 2021./2022. godini.

Nagrade i priznanja dobila su 74 studenta s fakulteta u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH: Univerzitet u Sarajevu i Franjevačka teologija Sarajevo, univerziteti u Tuzli, Zenici i Bihaću te Univerzitet „Džemal Bijedić” u Mostaru i Sveučilište u Mostaru.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Najbolji studenti su nagrađeni sa po 1800 km a novac je osigurao FMOZ iz Proračuna Federacije BiH za 2022. godinu, u ukupnom iznosu od 133.200 KM.

Jedna od nagrađenih je i Hercegovka Milica Rončević iz Gacka, studentica 1. godine diplomskog studija opšteg smjera Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezija Sveučilišta u Mostaru.

Milica je prošle godine bila dobitnica i Rektorove nagrade za izvrsnost u studiranju kao i Dekanove nagrade za najbolji prosjek ocjena postignut na drugoj godini preddiplomskog studija građevinarstva.

Osim svečanog priznanja za najbolje studente koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u FBiH, Milica je i ove godine opet dobitnica Dekanove nagrade, sada za najbolji prosjek postignut na trećoj godini preddiplomskog studija građevinarstva, prenosi rtvbn.com.

Milica je istakla da su ova priznanja za nju jako značajna te da su vid satisfakcije za cjelokupno školovanje.