Osvojio srca studenata: Pogledajte kako pas lutalica krade knjigu iz biblioteke fakulteta

Kao što već znamo, životinje su pravi blagoslov – nikada nas ne osuđuju, pružaju apsolutnu ljubav, a često nas i nasmijavaju. Baš kao pas lutalica iz ove priče. Naime, pas je ušao u biblioteku fakulteta te ‘ukrao’ knjigu pa time osvojio simpatije cijelog interneta nakon što je snimka njegovog ‘nedjela’ završila online.


Ovih dana internet je zaluđen videom u kojem pas lutalica krade knjigu iz fakultetske biblioteke u Brazilu (Novo Hamburgo). Kako se to dogodilo? Tako što je jedan čovjek vratio knjigu koju je našao na ulici. Knjige jedno vrijeme nije bilo što je zabrinulo bibliotekare, međutim, nakon što je čovjek vratio knjigu, odlučili su saznati što se dogodilo tako što su pogledali snimku s kamere, prenosi mreza-mira.net.

Advertisements

 

Ispostavilo se da je knjigu “ukrao” pas lutalica koji često spava ispred biblioteke. Skroz neprimjetno ušao je u biblioteku te otišao na desnu stranu s policom s knjigama. Pametna životinja uzela je knjigu koju je htjela te nakon toga izašla (također neprimjetno) iz biblioteke. Ako vas zanima koju je to knjigu psić “posudio”, odgovor je ovdje: ‘Days of Abandonment’književnice Elene Ferrante, što u prijevodu znači “Dani napuštanja”. Vrlo simbolično, zar ne? Baš kao da opisuje život psa lutalice.

Advertisements

Preslatki ‘lopov’ postao je lokalna zvijezda nakon snimke iz biblioteke i svi se žele s njim slikati.

(STUDOMAT.ba)