Osam psiholoških trikova koji rade na svima

Ključ uspjeha je vjerovanje u sebe. Puno je knjiga i filmova na ovu temu, ali stvarnost nam često pokazuje da u većini slučajeva samopouzdanje nije sve što nam treba.


price2

Uvijek je važno biti dobro disciplinovan i sposoban komunicirati s ljudima. Nažalost, vrlo malo ljudi ima ove vještine. Naporan rad i uspjeh uvijek se međusobno prate. A kako biste lakše postigli neke stvari, poslužite se nekim od ovih psiholoških trikova.

8. Biti posljednji nije uvijek najgora stvar

Svi znaju da se zadnja izgovorena fraza pamti bolje od razgovora u cjelini. Zapravo, ovaj efekt ne djeluje samo na razgovore. Na primjer, imate zaista važan razgovor za posao na kojem se takmičite s drugim ljudima. Imat ćete prednost, ako budete prvi ili posljednji na listi kandidata. Veća je šansa da će vas šef tako zapamtiti i zaposliti.

job

7. Trik kameleona

Oponašajući ponašanja osobe kakva želite biti zapravo je način da imate upravo te iste karakterne osobine. Djeluje na isti način kao i placebo efekat: u osnovi se natjerate da povjerujete da imate određenu karakternu crtu, a s vremenom ćete je zaista i razviti.

Usput, isto vrijedi i za emocije: da biste se doveli u određeno raspoloženje, počnite raditi neke stvari povezane s tim osjećajem. To, na primjer znači da kako biste se oraspoložili, samo trebate početi da se smiješite češće.