Osam psiholoških trikova koji rade na svima

Ključ uspjeha je vjerovanje u sebe. Puno je knjiga i filmova na ovu temu, ali stvarnost nam često pokazuje da u većini slučajeva samopouzdanje nije sve što nam treba.


6. Pokažite iskrenu sreću

Naravno, to ne znači da biste trebali grliti ljude koje jedva poznajete. Ali ako ljude pozdravite s osmijehom i iskrenom toplinom, prije ili kasnije, i oni će osjetiti isto prema vama. Trik je u tome što koristite pozitivne emocije kako bi druga osoba osjećala da je sretna što ih vidite. Drugoj osobi ćete se zbog svojih pozitivnih vibracija vrlo brzo početi sviđati.

happy to see someone

5. Razgovarajte o sekundarnim pitanjima

Zamislite ovo: predlažete ideju na poslovnom sastanku i želite da ona bude prihvaćena. Pokušajte voditi razgovor ne u smjeru rasprave o održivosti ideje, već o detaljima njezine realizacije. Na primjer, želite saditi drveće u komšiluku? Pitajte koje su vrste drveća poželjnije. Želite izgraditi igralište za djecu? Raspravite o materijalima. Na ovaj je način veća vjerovatnoća da će se ljudi početi ponašati prema ideji kao da je ona već prihvaćena i skloniji su slaganju s vama.

4. Ne odgađajte stvari koje morate učiniti

Odgađanje je stvarno opasna stvar jer se „kasnije“ često pretvori u „nikad“. Postoji stvarno jednostavan trik koji pomaže u borbi protiv lijenosti: počnite raditi nešto čim se toga sjetite. Stvar je u tome što na podsvjesnom nivou uvijek pokušavamo dovršiti stvari. Natjerajte se da nešto učinite i zahvalit ćete si kasnije: čak i ako to ne dovršite, barem ćete učiniti nešto što je definitivno bolje nego ne raditi ništa.

stressed