Pored većeg IQ-a, istraživanje je pokazalo da su muškarci koji rade kućne poslove i sretniji.

Muškarci koji pomažu oko poslova u kući imaju veći IQ. Za one “mačo” muškarce i one koji zanovijetaju, imamo naučne dokaze, piše edukacija.rs.

Ako vaš partner razmišlja i ima prijatelje koji razmišljaju kao da su iz 50-tih godina prošlog vijeka, nema nekog naročitog smisla da pokušate da mu promijenite mišljenje, ali možete promijeniti život i potražiti nekog muškarca koji vam više odgovara i sa kojim možete podijeliti kućne zadatke.

Svrha veze je u zajedništvu, u dijeljenju lijepih momenata, ali i dijeljenju odgovornosti. A muževi koji učestvuju u brizi za porodicu, u kućnim poslovima i brizi o djeci nisu urbani mit. Oni postoje! Ideja je u tome da vjerujete da zaslušujete više, da može bolje i ne da ne pravite kompromise koji neće dugo trajati.

Jake žene će radije biti same nego provoditi vrijeme sa nekim ko to nije zaslužio.

Ako vaš je partner polaskan ovim naučnim zaključkom, možete mu nabrojati prednosti njegovog učestvovanja u kućnim poslovima, od kojih može imati koristi i on:

  • Tope se kalorije i tijelo se prirodno oblikuje;
  • Poboljšava se kognitivna, ali i emocionalna inteligencija kada treba da se pronađu nova rješenja za npr. sređivanje prostora;
  • Uspostavlja se zdrav način života;
  • Pruža se pozitivan primjer budućim generacijama;
  • Poštuje se više ženin rad i trud;

Budite složni u dobru i zlu, kad se čiste podovi, kad ste na vrhu i kad ste na dnu, kad doručkujete u krevetu, ali i kad mijenjate pelene. Budite sretni kad dijelite, živite, uživate, putujete, svađate se, mirite se, kupujete, tražite i štedite zajedno…