Osam aplikacija koje će biti hit u poslovnom svijetu u 2017. godini

Postoji mnogo različitih cool aplikacija koje su zanimljive čak i poslovnim subjektima. Ali, u tekstu koji slijedi pronaći ćete podatke o osam aplikacija koje će, prema Inc.com, biti apsolutni hit u poslovnom svijetu u 2017. godini.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Ako Vas još uvijek ne interesuju ove aplikacije i mogućnosti koje one pružaju, možda je krajnje vrijeme da razmislite o uslugama koje Vam nude.

Insightly CRM

Svaki posao treba imati sistem za upravljanje odnosima s klijentima. Dobra CRM aplikacija osigurava da ništa ne propustite, svako je na istoj stranici, a Vi gradite baze podataka na osnovu informacija koje se mogu koristiti za komunikaciju, prodaju i službu za korisnike za buduće godine. Insightly CRM je jednostavna aplikacija za korištenje i koristi je veliki broj kompanija jer osigurava da poslodavcima, uposlenicima i poslovnim partnerima blizak kontakt u svakom trenutku.

Xero

Vaš računovodstveni sistem će biti temelj u sljedećih nekoliko godina. Mnogi ljudi uživaju u online verziji QuickBooksa, a Xero Vam daje QuickBooks opciju, ali u pogledu novca. To je brz, jeftin i  jednostavan način za postavljanje podataka i pun je računovodstvenih mogućnosti. Integriše desetke proizvoda s trećih strana – od plaćanja naplati za službu za korisnike do CRM izvještaja, koji pretvara ovu aplikaciju u temelj za cijelu poslovnu platformu. Xero aplikacija bilježi konstantan rast jer je pokrenuta u SAD-u prije nekoliko godina i već su je u Novom Zelandu, Australiji i Ujedinjenom Kraljevstvu proglasili za aplikaciju koja tek treba da zabilježi rekord.

Gusto

Odjel za odnose s javnošću i menadžment cvjetaju u poslovnom svijetu tako da je, ako Vaša kompanija ima više od 5 ljudi, ova aplikacija ključna za Vaše poslovanje. Aplikacija Gusto omogućava da Vaši uposlenici samostalno prate stanje o svojim prinosima, zdravstvenom, plaći, godišnjem odmoru kao i da samostalno vode evidenciju o svojim planovima na poslu.

Entryless

Sjećate li se onih dana kada Vam neko pošalje skeniranu fakturu, a Vi je morate spremiti na svoj kompjuter jer nemate mnogo alternativa da je sačuvate. Eh, to se mijenja uz pomoć ove aplikacije.

Entryless sada može, pomoću znakova tehnologije za optičko prepoznavanje, pročitati i izvući sve podatke sa skeniranog računa sa e-pošte i to umjesto Vas. Vi dobijete format da odobrite i to se automatski pohranjuje i ističe da li trebate nešto da platite online.

Facebook Live

Live streaming nije više samo zabava i igra. Facebook ulaže milijarde u svoje videoplatforme, a hiljade kompanija je već sada započelo sa njihovim korištenjem. Facebook Vam omogućava promovisanje Vašeg poslovanja na milionima korisnika, a sada možete uživo vršiti pregovore, intervjue za posao i privući nove poslovne partnere. Nema sumnje da će u 2017. godini Facebook Live doživjeti rekord.

Carbonite

Mnogo je zlonamjernih programa na internetu, pa održati pravu sigurnost na internetu postaje pravi izazov kako za korisnike tako i za programere. Vi svoj kompjuter ili smartphone zarazite, a da toga niste ni svjesni, a ta infekcija može ozbiljno ugroziti Vaše poslovanje. Carbonite je jedna od aplikacija koja bilježi rekordan rast jer se pokazala izuzetnom za poslovne subjekte. Ona radi kopije svih poslovnih dokumenata koje skidate u toku dana i zaključava ih. Ako dođe do ozbiljnog virusa na Vašem uređaju, računajte da su Vam dokumenti u ovoj datoteci sigurni i sačuvani.

Microsoft Office 365

U principu, 99 posto poslovnih klijenata koristite svega 20 posto Office 365, ističe Inct.com. To je nevjerovatna činjenica jer imate mnoštvo mogućnosti, paket aplikacija od Skypa, Bookingsa, Business Intelligencea, Outlook Custumer Managera, Swaya, itd. Office 365 stvara potpuno integrisane mobilne platforme koje omogućavaju da realizujete sve poslovne potrebe. Pruža još i mnoge razvojne alate, automatizaciju, izvještavanje, itd. To je sve dio Microsoft plana kako bi pružio brze, mobilne i produktivne aplikacije za svoje klijente.

PayPal

Plaćanje je sve složenije. Mnoge kompanije moraju brinuti o raznim kreditnim karticama i prihvaćanju mobilnih usluga platnog prometa. PayPal je postavljen za online način plaćanja. On radi s kreditnim karticama i mobilnim uslugama platnog prometa. Izuzetno je jednostavan za korištenje i omogućava Vam brz i siguran način uplate.

(Poslovni svijet)