Općina Vogošća stipendira 288 učenika i studenata

Učenici i studenti koji su u školskoj/akademskoj 2018/2019.godini ostvarili pravo na stipendiju Općine Vogošća, potpisali su ugovore o stipendiranju.


Svečano potpisivanje ugovora upriličeno je u Velikoj Sali Općine Vogošća. U školskoj 2018./2019. godini Općina stipendira ukupno 288 stipendista, od toga 129 učenika srednje škole i 159 studenata. Ukupno će za ovu namjenu iz Budžeta Općine Vogošća biti izdvojeno 201.150,00 KM čime Vogošća ostaje pri samom vrhu općina u Bosni i Hercegovini kada su u pitanju izdvajanja za stipendije u odnosu na ukupan budžet.

Stipendisti koji, iz bilo kojih razloga, nisu pristupili potpisivanju ugovora u zakazanom terminu mogu ugovore potpisati tokom narednih dana u Općini Vogošća u sobi 71, od 8 do 16 sati.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X