Općina Sanski Most: Objavljen konkurs za dodjelu studentskih stipendija

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana raspisivanja odnosno od 14.01.2023. godine do 30.01.2023. godine.


front view stacked books graduation cap open book education day scaled
Ilustracija: Envato / STUDOMAT

Općina Sanski Most je 14.01.2023. godine raspisala Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima općine Sanski Most za akademsku 2022/2023. godinu, koji studiraju na akreditiranim državnim fakultetima u BiH shodno Odluci o dodjeli stipendija redovnim studentima općine Sanski Most (“Službeni glasnik općine Sanski Most”, br. 04/22).

Ukupan iznos sredstava namijenjenih za stipendiranje studenata sa područja općine Sanski Most za akademsku 2022/2023. godinu je 145.000,00KM.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana raspisivanja odnosno od 14.01.2023. godine do 30.01.2023. godine, i objavljen je u dnevnom listu Oslobođenje (14.01.2023. godine), oglasnoj ploči općine Sanski Most i web stranici Općine, uz napomenu da aplikacije/prijave na Konkurs koje se dostavljaju organu uprave moraju biti kompletne (obavezno vidjeti tekst Konkursa i Odluku/e – sve objavljeno na web stranici) i dostavljene organu u predviđenom roku a najkasnije do 30.01.2023. godine, a eventualne dopune aplikacije/prijave na Konkurs – dostavljaju se na isti način, ali u vremenskom periodu objave Konkursa.

Aplikacije se mogu dostaviti organu uprave direktno putem Šalter sale (u vremenskom periodu rada Šalter sale) i/ili putem pošte (dan predaje u pošti se smatra kao dan predaje organu uprave).

Izjave koje se ovjeravaju mogu se preuzeti i u Šalter sali organa uprave općine Sanski Most i odmah ovjeriti i/ili tražiti da se dostavi na e-mail studenta, kako bi iste mogli popuniti te eventualno i ovjeriti u mjestu boravišta studenta (nadležni organ/i u BiH za ovjeru dokumenata – Grad/Općina – Šalter sala i sl.).

Sve neophodne dodatne informacije zainteresirani studenti mogu dobiti u organu uprave općine Sanski Most (Šalter sala općine Sanski Most ili putem e-maila: obrazovanje@sanskimost.gov.ba), a svu dokumentaciju možete preuzeti na vezama ispod i/ili tražiti da Vam se dostavi na e-mail.

Više informacija o konkursu pročitajte ovdje.