Općina Centar Sarajevo omogućila prvo zaposlenje za najbolje studente

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić jučer je upriličio prijem u Općini Centar za osam najboljih studenata među kojima su dobitnici počasnog priznanja "Zlatna značka", koje Univerzitet u Sarajevu dodjeljuje za izuzetan uspjeh tokom studiranja, te iz šehidskih porodica kao i romske populacije.


Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ajnadžić je čestitao najboljim studentima na njihovom postignutom uspjehu naglasivši da ovim potezom Općina Centar želi dati šansu mladima i budućim graditeljima Bosne i Hercegovine, što će biti i praksa u budućnosti.

– Za dobitnike priznanja ‘Zlatna značka’ planiramo izdvojiti po 1.000 KM jednokratne pomoći. Također imamo u planu za sve vas, koji niste zasnovali radni odnos, da omogućimo da svoje prvo radno iskustvo steknete u Općini Centar u narednih godinu dana. Potrebno je da samo predate zahtjev za volonterski staž u Općini Centar koji može započeti odmah. Također za sve mlade, kao našu najbolju budućnost, obezbijedili smo u općinskom budžetu od naredne godine iznos od 200.000 KM za poticaj zapošljavanju i samozapošljavanju mladih sa područja općine Centar kroz dodjelu bespovratnih sredstava. Za stipendiranje učenika Roma, bez obzira na prosjek ocjena, u općinskom budžetu od naredne godine imamo obezbijeđena sredstva, objasnio je načelnik Ajnadžić.

Prisutni predstavnici zakonodavne vlasti Općine Centar među kojima su bili predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić zajedno sa svojim zamjenikom Mustafom Mulićem, te vijećnici Sonja Akšamija, Velija Katica, Denis Challenger, Dževad Topić i Haris Mujanović, čestitali su prisutnim studentima na njihovom velikom uspjehu čime su oni pronašli najbolji i najispravniji životni put.

Prisutni najbolji studenti su se zahvalili predstavnicima Općine Centar i načelniku Ajnadžiću na ovoj pruženoj prilici gdje oni kroz rad mogu iskoristiti svoje dosadašnje stečeno znanje, a među kojima su bili Tahir Herenda, Nađa Hodžić, Selma Begić-Hodžić, Adisa Bavčić (dobitnici priznanja “Zlatna značka”), Azemina Bešić, Denis Omerović, Nudžejma Alibegović i Semira Hasanović.

(Klix.ba)