Općina Centar Sarajevo: Javni poziv mladima za dostavu planova pokretanja vlastitog biznisa

U cilju poticanja zapošljavanja mladih Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.


općina centar sarajevo biznis plakat

Javni poziv je objavljen 29. maja 2017. godine u dnevnom listu “Oslobođenje” i ostaje otvoren 60 dana odnosno do 28. jula 2017. godine.

Pravo na bespovratna sredstva iz budžeta Općine Centar za pokretanje i razvoj vlastitog biznisa, koja mogu iznositi do 15.000 KM po poslovnom planu, imaju stanovnici općine Centar do 35 godina starosti koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo. U zadanom roku potrebno je da mladi aplikanti dostave poslovni plan vlastitog biznisa. Ocjenu poslovnih planova i postupak dodjele bespovratnih sredstava, shodno utvrđenim kriterijima, provodi komisija koju imenuje općinski načelnik.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Tekst javnog poziva, kao i obrazac izjave i poslovnog plana dostupni su na općinskoj web stranici www.centar.ba. Pisane prijave podnose se Komisiji za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar putem Službe za privredu i lokalno ekonomski razvoj, Mis Irbina 1.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za ovu namjenu planirano je 236.250 KM, saopšteno je iz Općine.

(STUDOMAT.ba)