OneWorld SEE: Poziv za IT saradnice

Fondacija OneWorld platform for Southeast Europe poziva studentice kao i stručnjakinje iz oblasti informacionih tehnologija u cilju angažmana na projektu “Preuzmi kontrolu nad tehnologijom”, čiji je fokus nasilje koje se dešava kroz korištenje informaciono komunikacione tehnologije.


Fondacija  OneWorld platform  for Southeast  Europe poziva studentice kao i stručnjakinje iz oblasti informacionih tehnologija u cilju angažmana na projektu “Preuzmi kontrolu nad tehnologijom”, čiji je fokus nasilje koje se dešava kroz korištenje informaciono komunikacione tehnologije.

Advertisements

Cilj projekta je edukacija o sigurnosti djevojaka i žena na internetu, prevencija nasilja unutar virtualnih platformi, edukacija o mehanizmima zaštite, te korištenje platforme (mape) za bilježenje slučajeva nasilja nad djevojkama i ženama kroz tehnologiju.

Advertisements

Traži se osoba koja je u potrazi za novim izazovima, koju interesuje feministički pristup tehnologiji, koja aktivno želi doprinijeti osnaživanju žena i djevojaka i pružiti im podršku u korištenju tehnologije i razumijevanju sigurnosti unutar virtualnog prostora.

Kako se prijaviti?

Ukoliko  ste  zainteresovane, kratku biografiju kao i kraće motivaciono pismo pošaljite na: aida.mahmutovic@oneworldsee.org; belma.kucukalic@oneworldsee.org.

Rok za prijavu: 20.11.2013. godine.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!