OneWorld SEE: Poziv za IT saradnice

Fondacija OneWorld platform for Southeast Europe poziva studentice kao i stručnjakinje iz oblasti informacionih tehnologija u cilju angažmana na projektu “Preuzmi kontrolu nad tehnologijom”, čiji je fokus nasilje koje se dešava kroz korištenje informaciono komunikacione tehnologije.


oneworldsee cover studomat

Fondacija  OneWorld platform  for Southeast  Europe poziva studentice kao i stručnjakinje iz oblasti informacionih tehnologija u cilju angažmana na projektu “Preuzmi kontrolu nad tehnologijom”, čiji je fokus nasilje koje se dešava kroz korištenje informaciono komunikacione tehnologije.

Cilj projekta je edukacija o sigurnosti djevojaka i žena na internetu, prevencija nasilja unutar virtualnih platformi, edukacija o mehanizmima zaštite, te korištenje platforme (mape) za bilježenje slučajeva nasilja nad djevojkama i ženama kroz tehnologiju.

Traži se osoba koja je u potrazi za novim izazovima, koju interesuje feministički pristup tehnologiji, koja aktivno želi doprinijeti osnaživanju žena i djevojaka i pružiti im podršku u korištenju tehnologije i razumijevanju sigurnosti unutar virtualnog prostora.

Kako se prijaviti?

Ukoliko  ste  zainteresovane, kratku biografiju kao i kraće motivaciono pismo pošaljite na: aida.mahmutovic@oneworldsee.org; belma.kucukalic@oneworldsee.org.

Rok za prijavu: 20.11.2013. godine.

(STUDOMAT.ba)