Održan seminar “Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji”

Jučer je u Hotelu Bosnia u Sarajevu održan seminar pod nazivom "Katalaksija - ekonomija u jednoj lekciji". Seminar je održan u organizaciji Udruženja građana "Multi" uz podršku Friedrich Naumann Fondacije, Atlas mreže i studentske mreže "European Students For Liberty".


katalaksija seminar hotel bosnia sarajevo

Jučer je u Hotelu Bosnia u Sarajevu održan seminar pod nazivom “Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji”. Seminar je održan u organizaciji Udruženja građana “Multi” uz podršku Friedrich Naumann Fondacije, Atlas mreže i studentske mreže “European Students For Liberty”.

Seminaru je prisustvovalo 30 učesnika iz reda studentske populacije, a koju su prethodno iskazali interesovanje za oblast ekonomije i ekonomskog liberalizma.

Učesnici seminara su imali priliku slušati predavanje Admira Čavalića, autora dokumentarnog filma “Ekonomija” koji je prisutnima predstavio osnovne pretpostavke funkcionisanja moderne ekonomije, kao i ekonomsku situaciju Bosne i Hercegovine. Nakon toga, prisutnima se obratio Danijal Hadžović, novinar i kolumnista, koji je održao predavanje o osnovama liberalizma, sa fokusom na BiH. Prisutni su na kraju seminara imali priliku učestvovati u interaktivnoj prezentaciji pod nazivom “Slobodna ekonomija”.

– Predstavlja nam izuzetno zadovoljstvo što već drugi put u par mjeseci održavamo Katalaksija seminar u Sarajevu. Smatramo ovo izuzetno značajnim jer su ovi seminari jedini kanal u Bosni i Hercegovini putem kojeg se može direktno čuti nešto više o ekonomskom liberalizmu, idejama Austrijske ekonomske škole i jednostavno svim onim ekonomskim rješenjima koje nemamo priliku slušati u našem javnom prostoru, istakao je Admir Čavalić, jedan od predavača na seminaru.

Na kraju seminara je predstavljena “European Students For Liberty” studentska mreža, te su svi zainteresovani pozvani da se priključe ovoj mreži. Seminar je trajao tri sata, uz pauze za kafu i na kraju ručak. Učesnici seminara su dobili prigodne certifikate za prisustvo na seminaru. Do kraja godine planirano je da se održe još tri “Katalaksija” seminara.

(STUDOMAT.ba)