Oglasio se Univerzitet u Tuzli: Zašto studenti ne mogu pristupiti platformi i kako će se odvijati online nastava

Univerzitet u Tuzli se oglasio povodom nemogućnosti pristupa online platformi i dao upute o daljem održavanju nastave za studente.


donacija 1

Studenti Univerziteta u Tuzli danas nisu mogli pristupiti online platformi te nisu mogli pratiti nastavu.

Univerzitet u Tuzli: “Pala” online platforma, studenti nemaju nastavu!

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Povodom ovog pitanja oglasio se Univerzitet u Tuzli na zvaničnoj web stranici, a obavještenje prenosimo u cjelosti:

 – Odlukom Senata broj: 03-1160-1-2/21 od 26.02.2021. godine definisan je način organizacije nastave, ispita i odbrana završnih radova na Univerzitetu u Tuzli. Prema toj Odluci definisan je i način izvođenja nastave koja se organizuje na daljinu.

Nastava na daljinu se izvodi uz pomoć softverskih aplikacija Moodle platforma s besplatnim pluginom za videokonferencijski sistem BigBlueButton, Google cloud servis u okviru “G suite for education” i putem drugih dostupnih softverskih aplikacija (zoom, google meet), prema utvrđenom rasporedu nastave koja podrazumijeva interakciju između predmetnog nastavnika/saradnika i studenta.

U dosadašnjem izvođenju dijela nastave manji broj fakulteta je koristio Moodle platformu, dok su ostali fakulteti koristili aplikaciju “G suite for education” i druge softverske aplikacije.

U međuvremenu Univerzitet u Tuzli je dobio licencu za korištenje jedinstvene platforme za cjelokupni Univerzitet: “G suite for education”.

Do uspostave platforme “G suite for education”, nastava na onim fakultetima kod kojih nije uspostavljena navedena platforma, izvodit će se u skladu sa Odlukom Senata, a putem drugih, gore dostupnih softverskih aplikacija.