Dr. Jusufović, direktor UKC-a Tuzla ponovo se oglasio o obustavi praktične nastave za studente medicine

Dr. Jusufović ponovo komentarisao obustavu praktične nastave za studente medicine na UKC-u.


jusufovic

Direktor Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli gostovao je u emisiji RTVTK prilikom čega je ponovo komentarisao obustavu praktične nastave za studente medicine na UKC-u.

 – Pored toga što radim na kliničkom centru, ja sam i nastavnik na Medicinskom fakultetu, zainteresiran sam za to da kolegice i kolege koje su na kliničkim predmetima ne budu uskraćene za ono što im treba u normalnoj edukaciji za doktora medicine, kao i za medicinsku sestru. I ja sam bio zadovoljan kad je krenuo taj proces praktične nastave, rekao je Jusufović.

Krizni štab TK: Obustava izvođenja praktične nastave za studente u UKC Tuzla

Direktor UKC-a okrivio studente za pogoršanje epidemiološke situacije

Prof.dr. Vahid Jusufović u nastavku razgovora navodi kako je problem veliki broj studenata i učenika medicinske škole koji doseže cifru od 2 000 ljudi koji cirkulišu kliničkim centrom bez PCR testa, a koji mogu biti vektori prenošenja virusa.

Zbog toga smatra da je ovo dobra odluka kriznog štaba zbog trenutne epidemiološke situacije, ali se ipak nada da će se praktična nastava što prije ponovno uspostaviti.

 – Studentima šeste godine medicine nikako nismo mogli ukinuti dio prakse koji se naziva klinički staž jer oni su završna godina i njima bi bio potpuno upitan završetak studija medicine tako da smo njih ostavili dalje da pod punim mjerama predostrožnosti nastave klinički staž na UKC-u Tuzla, kazao je Jusufović.