Održan Info biznis dan u sklopu projekta “Preduzetništvo za mlade”

U banjalučkom Domu omladine, u organizaciji Savjeta omladinskih organizacija Banjaluka, održan je Info biznis dan u sklopu projekta Preduzetništvo za mlade.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U banjalučkom Domu omladine, u organizaciji Savjeta omladinskih organizacija Banjaluka, održan je Info biznis dan u sklopu projekta “Preduzetništvo za mlade”.

Advertisements

Učestvovale su četiri organizacije koje su prisutnima predstavile svoje preduzetničke programe za mlade – Omladinski komunikativni centar,  Inovacioni centar Banjaluka, Savjet omladinskih organizacija i Bizoo program koji realizuje posao.ba.

Predsjednik savjeta Omladinskih organizacija, Dražen Barišić, izjavio je da je riječ o klasičnom info danu gdje mladi imaju priliku da se informišu o preduzetništvu, bilo da se radi o edukacijama, seminarima ili radionicama.

– Mladi nisu pretjerano zainteresovani za preduzetništvo i nadam se da će se to stanje promijeniti u budućnosti kada ćemo imati i neke konkretnije aktivnosti. Mislim da je najveći problem u nedovoljnoj informisanosti. Već imamo dobre programe, samo trebamo pronaći način kako da animiramo više mladih ljudi, priča Barišić.

Ante Marjanović Jurić iz OKC-a  kaže da je glavni cilj projekta o studentskom preduzetništvu smanjenje broja nezaposlenih mladih ljudi.

– Preko 60% mladih u BiH je nezaposleno. Preduzetništvo je važna ideja jer na neki način označava budućnost mladog čovjeka u smislu njegovog razvijanja u profesionalnom opredjeljenju. Do sada smo najviše radili na nivou Banjaluke, a neke od aktivnosti su edukacije o razvijanu preduzetništva, Sajam srednjoškolskih zanimanja te portal posao.ba. Nastojimo da približimo visoko obrazovanje tržištu rada, rekao je Jurić Marjanović.

Savjet omladinskih organizacija u sklopu istog projekta krajem mjeseca organizuje i edukaciju iz oblasti preduzetništva.

(eTrafika.net)