Odluka Senata UNSA: Svi studenti bezuslovno imaju pravo upisati narednu godinu

 Odluka Senata UNSA: Svi studenti bezuslovno imaju pravo upisati narednu godinu

Odlukom Senata Univerziteta u Sarajevu na 23. vanrednoj sjednici koja danas održana donesena je odluka da svi studenti imaju pravo upisati narednu godinu studija bez ispunjavanja svih ili pojedinih uslova koji su propisani Zakonom o visokom obrazovanju KS.

Tako se prema ovoj odluci odobrava produženje roka za upis u narednu studijsku godinu do 16. oktobra 2020. te se studenti koji su odslušali sve predmete iz završne godine studija mogu upisati apsolventski staž.

Na stranici Univerziteta u Sarajevu objavljeno je i da se ovom odlukom stavlja van snage Zaključak Senata Univerziteta u Sarajevu od 30. septembra.

Također, Služba za nastavu i studentska pitanja se zadužuje da u skladu sa izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju i ovom odlukom izvrši izmjene i dopune Akademskog kalendara Univerziteta u Sarajevu za studijsku 2019/2020. godinu i studijsku 2020/2021. godinu.

STUDOMAT

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.

Možda te i ovo zanima?