Objavljen Javni oglas za prijem 35 pripravnika – volontera u pravosudnim ustanovama Tuzlanskog kantona

Ministarstvo pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona objavilo je Javni oglas za prijem pripravnika – volontera u pravosudnim institucijama na području Tuzlanskog kantona.


Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Riječ je o oglasu za prijem 35 diplomiranih pravnika u svojstvu pripravnika – volontera za potrebe pravosudnih institucija na području Tuzlanskog kantona, na period do 2 godine, bez zasnivanja radnog odnosa, a radi stručnog osposobljavanja za samostalan rad na poslovima iz svoje struke i sticanja potrebnog radnog iskustva.

Prema oglasu, kandidati pored općih uslova trebaju da ispunjavaju i poseban uslov da imaju zvanje diplomiranog pravnika, visoke stručne spreme – VII stepen ili visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja – pravne struke koji je vrednovan sa najmanje 240 ECTS bodova.

Odabir kandidata za stručno osposobljavanje vršit će se na osnovu kriterija dužine trajanja nezaposlenosti nakon završenog fakulteta i prosjeka ocjena završenog studija.

Prijave se dostavljaju Ministarstvu pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona, Džafer mahala broj 51, 75 000 Tuzla, putem pošte preporučenom pošiljkom, sa naznakom “za Javni oglas za prijem pripravnika – volontera u pravosudnim institucijama na području Tuzlanskog kantona – ne otvarati”, u roku od 15 dana od dana posljednjeg objavljivanja oglasa.

Javni oglas se može preuzeti ovdje.

(Tuzlanski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.