Prvi univerzitetski hub u Bosni i Hercegovini, Homework HUB, s ponosom obilježava Međunarodni dan pismenosti.

Ovaj poseban događaj planiran je za 8. septembar 2023. godine, te će započeti u 11:00 sati u sali Miss Irby. Posjetioci će imati priliku da budu dio raznovrsnog programa.

U 11:00 sati, svečana promocija knjige prof. dr. Jasne Duraković i doc. dr. Vedrana Jakupovića pod nazivom “Krizna komunikacija – upravljanje u krizama”.

U 12:15 sati, predstavljanje vodiča “Gender u nauci”. Ovaj vodič je rezultat projekta “EnGendering Knowledge” koji je sproveden uz saradnju Homework HUB-a i Asocijacije studenata Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu. Projekat je realizovan uz podršku Gender centra Federacije Bosne i Hercegovine.

U 12:45 sati, publika će imati priliku da se upozna s preporukama i analizama instruktora i instruktorica iz HUB-a, sve s ciljem unapređenja obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevu.

Pozivaju se svi da se pridruže u obilježavanju ovog značajnog dana i tako daju podršku važnosti pismenosti u savremenom društvu. Organizatori mole sve zainteresovane da svoje prisustvo potvrde putem sljedećeg linka.