Vijeće mladih Općine Novo Sarajevo poziva na razgovor o pravima mladih: Ima li mjesta za mlade u Novom Sarajevu?

Vijeće mladih Općine Novo Sarajevo najavljuje organizaciju posebnog događaja namijenjenog svim mladima koji žive ili se školuju na ovom području.


vijece mladih novo sarajevo

Cilj je okupiti mlade kako bi zajednički prodiskutovali o pravima i obavezama koje Zakon o mladima Federacije BiH prepoznaje i garantuje, te da se pritom razjasne kako funkcioniše cjelokupni sistem omladinskog organizovanja.

Jedan od ključnih trenutaka ovog okupljanja biće informativna sesija nakon koje će biti prilika za interakciju s ekspertima iz ove oblasti. Belma Lepir-Cviko i Bulend Biščević, stručni saradnici za pitanje mladih Općine Novo Sarajevo, bit će prisutni da odgovore na pitanja, saslušaju prijedloge i zajedno s mladima traže rješenja za probleme koji su od zajedničkog interesa.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Osim toga, događaj će biti prilika da se raspravi o trenutnim mogućnostima i prilikama koje Općina Novo Sarajevo nudi mladima, ali i da se identifikuju oblasti koje treba unaprijediti ili nadograditi.

Ova važna diskusija održat će se u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, na adresi Kemala Kapetanovića 17. Datum održavanja je petak, 8. septembra, s početkom u 18:00 sati. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem posebnog obrasca.

Vijeće mladih poziva sve mlade: “Dođi, informiši se i razumij kako je Zakon prepoznao tebe i tvoja prava. Vrijeme je da i ti prepoznaš njega!”