Novi Sad okuplja kreativce na sedmoj PDP konferenciji [VIDEO]

PDP internacionalna konferencija u Novom Sadu okuplja stručnjake, studente i mlade iz oblasti dizajna, fotografije, arhitekture i drugih polja kreativnog rada.

 Novi Sad okuplja kreativce na sedmoj PDP konferenciji [VIDEO]

Tema sedme internacionalne PDP konferencije, LoFiHi, označava stvaralaštvo koje ne zahtijeva nužno veliki bužet ili tehničko savršenstvo, već vrijednost koju nosi odlična ideja. Predavači će kroz svoje govore i radionice, pokazati da su inovacije moguće čak i kada su uslovi ispod prosječni ili čak neprihvatljivi i (naizgled) nemogući. Konferencija će se održavati od 3. do 6. septembra 2015. godine, u prostoru Studentskog kulturnog centra Fabrika u Novom Sadu.

Pored predavanja u okviru manifestacije održavaju se radionice, izložbe, panel diskusije i druge aktivnosti. Konferencija je realizovala tri konkursa iz oblasti fotografije, prostornog i grafičkog dizajna, a pobjednički radovi, koje je već odabrala stručna komisija, biće izloženi za vrijeme konferencije.

Organizatori Konferencije pozivaju sve zainteresovane da svojim prisustvom daju doprinos ovoj važnoj temi o stvaralaštvu, dizajnu i radu u uslovima ograničenih resursa. Da li limiti podstiču kreativnost i šta sve autor može da uradi ovdje i sada bez obzira na ograničenja, pitanja su kojima će se PDP ove godine baviti.

Kao i do sada, posjeta konferenciji se ne naplaćuje, kao ni kotizacije za radionice i učešće u konkursima. Za sve zainteresovane posjetioce koji nisu iz Novog Sada, PDP konferencija nudi pakete koji uključuju smeštaj i druge pogodnosti.

Pogledajte INTRO ovogodišnje PDP konferencije:

(STUDOMAT.ba)