Novi Sad okuplja kreativce na sedmoj PDP konferenciji [VIDEO]

PDP internacionalna konferencija u Novom Sadu okuplja stručnjake, studente i mlade iz oblasti dizajna, fotografije, arhitekture i drugih polja kreativnog rada.


Tema sedme internacionalne PDP konferencije, LoFiHi, označava stvaralaštvo koje ne zahtijeva nužno veliki bužet ili tehničko savršenstvo, već vrijednost koju nosi odlična ideja. Predavači će kroz svoje govore i radionice, pokazati da su inovacije moguće čak i kada su uslovi ispod prosječni ili čak neprihvatljivi i (naizgled) nemogući. Konferencija će se održavati od 3. do 6. septembra 2015. godine, u prostoru Studentskog kulturnog centra Fabrika u Novom Sadu.

Advertisements

Pored predavanja u okviru manifestacije održavaju se radionice, izložbe, panel diskusije i druge aktivnosti. Konferencija je realizovala tri konkursa iz oblasti fotografije, prostornog i grafičkog dizajna, a pobjednički radovi, koje je već odabrala stručna komisija, biće izloženi za vrijeme konferencije.

Organizatori Konferencije pozivaju sve zainteresovane da svojim prisustvom daju doprinos ovoj važnoj temi o stvaralaštvu, dizajnu i radu u uslovima ograničenih resursa. Da li limiti podstiču kreativnost i šta sve autor može da uradi ovdje i sada bez obzira na ograničenja, pitanja su kojima će se PDP ove godine baviti.

Kao i do sada, posjeta konferenciji se ne naplaćuje, kao ni kotizacije za radionice i učešće u konkursima. Za sve zainteresovane posjetioce koji nisu iz Novog Sada, PDP konferencija nudi pakete koji uključuju smeštaj i druge pogodnosti.

Advertisements

Pogledajte INTRO ovogodišnje PDP konferencije:

(STUDOMAT.ba)