Nevjerovatno: Predstavnici studenata potrošili 1000 KM u elitnom restoranu

Unija studenata Republike Srpske i aktuelna postavka Studentskog parlamenta, uz podršku novoformiranih studentskih organizacija, pokrenula je proteste protiv uprave Univerziteta i stanja u visokom obrazovanju.


kazamat 1

Upravo studenti koji su pokrenuli ovaj protest, prije nego što su počeli realizaciju svog “herojskog” poduhvata, potrošili su 1.000 KM u elitnom i skupom restoranu Kazamat.

Ratko Savić, predsjednik Unije studenata Republike Srpske i pokretač aktuelnih studentskih protesta, osnivač je i aktivni član Studentske organizacije Pravnog fakulteta. On je bez najave ostalim studentima, pokrenuo sa ostalim studentskim organizacijama proteste gdje su zauzeli rektorat i tražili od rektorata da im se ispune zahtjevi.

Sve ovo bi bilo super, da organizatori protesta predstavljaju “višu klasu” studenata i da se iskreno bore za prava studenata i da su svi jednaki. Naravno, umjesto toga, oni se hrane u najelitnijim i najskupljim restoranima u Banjoj Luci.

racun

 

Sa druge strane, u periodu njihovih mandata i “borbe” za studentske interese, studentima su se konstantno nametali izazovi u obliku poskupljenja smještaja u studentskim domovima i ishrane u studentskim menzama.

Stanje u visokom obrazovanju Republike Srpske nikada nije bilo gore. Dok studenti u studentskom domu “Nikola Tesla” prijavljuju da pacovi “padaju” sa plafona i dok se sve više studenata u Republici Srpskoj suočava sa neimaštinom, odabrani pojedinci iz redova pomenutih studentskih organizacija samo na jednu večeru mogu da potroše preko 1.000 konvertibilnih maraka.

Upravo ovi pojedinci, bez najave ostalim studentskim organizacijama, pokrenuli su proteste.

Kada su pokrenuti protesti pod nazivom “Zatvori škole – kupi Audi”, ista ta Unija studenata Republike Srpske se odazvala da neće podržati ove proteste zbog političke pozadine, a nakon samo pet mjeseci od tog protesta, ista ta Unija studenata organizuje proteste i ulazi u rektorat sa zahtjevima koji su van svake pameti. Umjesto da se Unija bavi konkretnim stvarima koje će pomoći samim studentima, oni se bave nebitnim stvarima. Cilj protesta je da se smanji rasipništvo na Univerzitetu, a isti ti predstavnici studenata se rasipaju u elitnim restoranima.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci je na društvenoj mreži Facebook objavio kako on uglavnom pije u kafićima kafu i da će se boriti da se u menzi smanji cijena kafe na 1 KM. Da, upravo Željko Sladojević kao i njegove kolege, kvazi-predstavnici studenata piju najskuplji alkohol i jedu hranu i troše novac od raznih projekata.

(Milan Ilić / STUDOMAT.ba)