Nemate ideju koji film pogledati? Donosimo vam osam najpopularnijih Netflix filmova

Nemate ideju šta sljedeće gledati? Imamo listu odličnih filmova za svaki dan vikenda u 2. mjesecu.


amazing entertainment leisure time together and cinema with modern technology e1644068641797
Ilustracija: Envato

Nemate ideju šta sljedeće gledati? Imamo listu odličnih filmova za svaki dan vikenda u 2. mjesecu.

Budući da više i nije tako primamljivo izaći negdje u šetnju zbog niskih temperatura, odlučili smo istražiti filmove koji mogu upotpuniti cozy vibe ovog, ali i svakog sljedećeg vikenda u ovom mjesecu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

The Adam Project

Ovo je film za one koji vole putovanja kroz vrijeme, budući da priča prati pilota koji skače iz jedne vremenske ravni u drugu, sve dok ne sretne svoju mlađu verziju. Cilj mu je naravno da spasi svijet i da budućnost sačuva za sljedeće generacije.

Putovanje kroz vrijeme glavnom junaku omogućava da sretne one kojih u njegovom vremenu više nema, što je dobra podloga za emotivnu priču. Glavne uloge igraju Rayan Reynolds, Mark Ruffalo i Zoe Saldana.

Day Shift

Filmovi o pripadnicima radničke klase su sve popularniji, posebno kada su u centru pažnje samohrani roditelji. Jamie Foxx igra oca koji pokušava da sastavi kraj s krajem kao čistač bazena, a da bi svojoj kćerki pružio šansu koju sam nije imao.

Ipak, ovo nije drama, već horor, budući da se glavni junak noću bavi potpuno drugima zanimanjem, koje uključuje i jurnjavu s vampirima.

Spiderhead

Ovo je priča iz bliske budućnosti, u kojoj zatvorenici imaju priliku da prekrate kaznu ako pristanu da učestvuju testiranju lijekova.

Već je to dovoljno da se nasluti ludački scenario, jer u filmova ništa dobro nije došlo od nepoznatih pilula. Glavne uloge igraju Jurnee Smollett i Miles Teller.

Slumberland

Ova fantazija-komedija-avantura je savršena za sve one koji vole nepoznate svjetove, portale i prolaze u dimenzije koje su dobra skrovišta od svakodnevne realnosti.

Kada mlada junakinja slučajno nabasa na mapu mjesta po imenu Slumberland, počinje nevjerovatno putovanje. Pomaže joj lik kojeg igra sada već naširoko popularni Jason Momoa.

Pinocchio

Pinokio je doživio mnoge adaptacije, pa je konačno došao red i na Guillermo del Toro-a. Spekuliše se da će ovo biti najmračnija varijanta priče do sada, jer se radi o drugačijem pogledu na lutku čija je jedina želja da postane pravi dječak.

Ako se sjetimo njegovih ranijih filmova, na primjer Panovog labirinta, možemo da zamislimo šta sve čeka novog Pinokija.

The School for Good and Evil

Spisak novih filmova ne bi bio potpun bez magije i Charlize Theron. Glavne junakinje odlaze u školu za čarobnjake, a njihovo prijateljstvo je na testu od momenta kad kroče u školsku zgradu.

Film je pravljen po ugledu na istoimene romane, a u centru zbivanja je magični svijet po imenu Beskrajna šuma.

Enola Holmes 2

Ako vam se dopao prvi dio priče o kćerki Sherlock-a Holmes-a, uskoro stiže i drugi. Iako liči na film za djecu, ipak to nije, jer sadrži i puno nasilja, pa je za starije gledaoce. Enola je vješta poput oca, a misteriozni slučajevi se sami namještaju.

Priče o mladim detektivima su sve popularnije, a kada se u jednačinu uplete i ime najslavnijeg od svih, zanimljiv rezultat je zagarantovan.

Knives Out 2

I Knives Out dobija drugi dio, po ugledu na dobre stare misterije, ovaj film zabavlja. Kad se junaci smjeste u istu kuću, pitanje je vremena kad će jedan od njih da pogine, jer šta se drugo može u ambijentu koji liči na one iz kojih su izrasli svi poznati detektivi u historiji književnosti, ali i televizije.