Naučno-stručna konferencija: “Primjerima dobre prakse ka bržem razvoju Grada Mostara”

Udruženje za ekologiju i ekonomski razvoj Eko-energija Mostar u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru u petak, 13.11.2015. godine, sa početkom u 9 sati u zgradi Vijećnice Grada Mostara organizuje prvu naučno-stručnu konferenciju "Primjerima dobre poslovne prakse ka bržem ekonomskom razvoju Grada Mostara".


Mostar

Programom konferencije predviđeno je predstavljanje potencijala za razvoj Mostara, Hercegovine i BiH kao i konkretnih primjera bh. firmi i uspješnih poduzetnika.

Primjerima dobre poslovne prakse i razvoja predstavit će se grad Tešanj i tešanjski poduzetnici, a s druge strane uspješni privredni predstavnici iz grada Mostara.

Privrednu konferenciju otvorit će gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić te načelnik Tešnja Suad Huskić.

O razvoju metalne industrije Hercegovine govorit će prof. dr. Safet Isić, o fenomenu razvoja Tešnja doc. dr. Ismar Alagić, dok će o infrastrukturi prostornih podataka govoriti dr. Salem Bubalo, a o zaštiti domaće proizvodnje dipl. maš.ing. Šemsudin Mehmedović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, navodi se u saopštenju iz Udruženja “Eko energija”.

(STUDOMAT.ba)