Napustili fakultet kako bi posjetili 197 zemalja svijeta: Oduševljeni Bosnom i Hercegovinom!

Napustili su fakultet kako bi posjetili svih 197 zemalja na našoj planeti.


ipiccy image 1
Foto: Instagram

Naša zemlja bogata je brojnim prirodnim ljepotama i atrakcijama koje plijene pažnju stranih turista. Da je doista tako, dokazala je i ekipa iz Švedske koja je u Bosnu i Hercegovinu ušla sa nula očekivanja, a izašla iz nje puna pozitivnih utisaka.

Mladići Oskar i Dan su takozvani “travel blogeri”. Napustili su fakultet kako bi posjetili svih 197 zemalja na našoj planeti, a sve redovno dokumentuju na svom Instagramu i YouTube kanalu.

Kada je na red došao Balkan, u putovanju su im se pridružile i dvije prijateljice Kaisha i Amera, a prva na listi našla se naša zemlja. U videu pod nazivom “Šokantnih 24 sata u Bosni i Hercegovini”, pokazali su šta ih je tu očaralo.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Avionom su sletjeli u Zagreb, a zatim su se, praveći pauze, zaputili u Sarajevo.

 – Iskreno, imali smo nula očekivanja od Bosne i Hercegovine. Odvezli smo se tamo ne znajući šta nas očekuje, rekli su.

No, nije im dugo trebalo da BiH proglase jednom od “najbolje čuvanih tajni Evrope”.

Foto: Instagram

Na samom početku naglasili su kako je u našoj zemlji sve poprilično jeftino, od benzina, hrane do smještaja u kojem su boravili. Prilikom podizanja novca na bankomatu, našalili su se kako će podići 70 kilometara (misleći na skraćenicu KM), a prolaskom kroz Doboj, zbog imena su ga uporedili s Dubaijem.

Od 82 zemlje koliko su dosad posjetili, BiH je bila 73. po redu.

Avantura u BiH na ovu ekipu je ostavila puno utisaka.

Foto: Instagram

-Proveli smo jedan dan u Bosni i Hercegovini i naši utisci su ogromni. Definitivno ćemo se vratiti, jer ova zemlja ima toliko toga za vidjeti, rekli su i spomenuli kako je ovo jedna od najljepših država u Evropi.

Istakli su da je bitno ostaviti predrasude o zemljama Balkana i ratovima koji su se desili godinama unazad, piše Klix.

Foto: Instagram

-Mnogo toga se promijenilo od tada. Današnja BiH je fascinantna i djeluje tako sigurna. Ljudi su divni, istakli su, poručivši za kraj svima da vrijedi posjetiti Bosnu i Hercegovinu.