Najveći Evropski sajam kultura Global Village: Svijet dolazi u Sarajevo 5. aprila

300 mladih iz cijelog svijeta predstavit će svoje kulture i tradicionalnu hranu na najvećem evropskom sajmu kultura u Domu mladih u Sarajevu, 5. aprila od 16.00 sati. Ulaz na događaj je besplatan!


Najveći Evropski sajam kultura Global Village Svijet dolazi u Sarajevo 5. aprila

Svijet u Sarajevo dovodi organizacija AIESEC koja je najavila raznovrstan sadržaj za sve generacije na ovom sajmu pod nazivom Global Village. Za muziku i ples zaduženi su bend OPUS, Dance development center, Adnan i Tarik i Fresh Generation koji će sajam obogatiti zabavnim programom.

Na ovaj tradicionalni sajam kultura, koji je prethodne godine održan u Poljskoj, doći će mladi iz cijele Evrope, a najudaljeniji put preći će studenti iz Kanade, Brazila, Kine i Indije kako bi u Sarajevu predstavili svoje zemlje i upoznali bosanskohercegovačku kulturu.

Global Village će takođe obuhvatiti sajam lokalnih proizvođača koji će izložiti svoje proizvode mladim gostima i posjetiteljima iz BiH.

Među organizacijama i kompanijama koje su podržale ovaj veliki omladinski projekat su DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu, NSoft & SPARK, EY Careers, PwC Bosnia and Herzegovina, Red Bull, Securitas Bosna i Hercegovina, UpTrend Marketing Solutions, Akta.ba, FH Princes Trade, Info Media Group – Bus Advertising, bee Japa, United Nations in BiH, AmCham BiH, Bazerdžan Arcelor Mittal, Antena Sarajevo.

U sklopu događaja organizuje se nagradna igra koja će pobjednicima donijeti vrijedne nagrade koje doniraju Bazerdžan, Oriflame i BH Crafts.

Više informacija možete dobiti na web sajtu AIESEC-a i Facebook-u, a za partnerstvo na događaju obratite se putem e-mail adrese euroxpro2017@gmail.com.

(STUDOMAT.ba)