Najmrže pitanje za svakog studenta: Koja si godina na fakultetu?

Druženja sa rodbinom obilježena su pitanjima o fakultetu, zar ne?


fakultet

Opšte je poznata činjenica da se damu ne pita za godine, kao ni za kilograme. Uvriježeno je mišljenje da postavljanje tih pitanja nije poželjno niti za jednu pripadnicu ljepšeg spola.

Studenti imaju svoju verziju zabranjenog pitanja. Naime, niti jedan student ne voli kada mu postave pitanje:

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Koja si godina na fakultetu? 

Ovo je posebno akcentovano u septembarskim ispitnim rokovima jer vrlo često tada ni sami studenti ne znaju da li će uspjeti dati uslov i prijeći u narednu akademsku godinu. U to vrijeme, skoro svaki student prolazi kroz veoma stresan period tako da će ta pitanja biti samo dodatni teret na leđima.

Mnogi studenti izbjegavaju druženje sa rodbinom jer znaju da samo tako mogu izbjeći neugodna pitanja o fakultetu. Posebno onda kada se zaista trude da polože ispite, ali im trud ne urodi plodom.

Koliko studenti ne vole ovo pitanje, najbolje objašnjava “Minka”, izmišljeni lik prosječne djevojke u našoj državi, koji je stekao veliku popularnost na društvenim mrežama.

Poslušajte njen odgovor na pitanje “Koja si godina na fakultetu?”, a sigurni smo da će vas nasmijati.

Stoga, ako imate u svojoj porodici studenta, izbjegavajte ovo pitanje jer od njeg nemate nikakve koristi, a nekome možete samo dodatno “utrljati sol na ranu”.