Najbolji selfi uz ove savjete

I dok neki za onaj pravi selfie ‘ispucaju’ na desetke fotografija, oni vještiji dođu do cilja iz nekoliko pokušaja. A što je to sve potrebno za savršen selfie?


selfie 1564731861

Osim činjenice koju ne smijete zaboraviti, a to je ona da slika koju stvarate i objavljujete na društvenim mrežama nije stvarna i da bi vam ovo sve trebala biti samo dobra zabava, savjete za najbolji selfie, doznajte u nastavku, prenosi educentar.net.

Savjet broj 1

Ne glumite vaše emocije i neka vas kamera “ulovi” baš onakvog kakvi ste u tom trenutku. “Glumatanje” i umjetno “kreveljenje”, a posebno prenapučena usta samo će prikupiti mnoštvo negativnih komentara i sprdanje s vama na društvenim mrežama.

Savjet broj 2

Kako bi vaš autoportret ispao savršen imajte u vidu da puno toga ovisi i o kvaliteti kamere. Kamere s manjom rezolucijom neće postići željeni efekat. Ukoliko kamera na vašem smartphoneu nije “naj naj”, bolje vam je koristiti kvalitetan fotoaparat nego se sramotiti mutnim i neprepoznatljivim fotografijama.

Savjet broj 3

Prije “okidanja” pronađite pravi kut snimanja. Pozirajte s one strane s koje vaše lice izgleda bolje. Ako primjerice imate veliku bradu nikako nemojte pozirati sa strane ili se fotkati od dolje, već odozgo. Ako imate napućene usne, fotkate li se iz nižeg kuta, još više ćete ih istaknuti. Želite li da vam lice izgleda tanje, snimite se sa strane. Veliko čelo sakrijte fotkanjem na način da kameru postavite malo iznad visine očiju, nikako s visine. I za većinu ljudi, najbolji selfie nastaje ako se snima malo iznad visine lica te ako ne gledate direktno u kameru.

Savjet broj 4

Ukoliko želite sakriti vaše podočnjake okrenite se prema izvoru svjetla ili suncu. Najbolje vrijeme za selfie na otvorenom jest u zoru ili pri zalasku sunca, kad je sunce nisko.

Savjet broj 5

Ako želite da vaš selfie bude besprijekoran potrudite se oko dotjerivanja. Od izbora garderobe, do šminke, ipak će vas gledati “milijuni” ljudi koji će tražiti i najmanju sitnicu da vas “izrešetaju” pogrdnim komentarima.

Savjet broj 6

Vodite računa o prostoru i okolišu gdje snimate selfie. Većina selfija snimljena je na isti način. Igrajte se s prostorom, interijerom i eksterijerom. Osjetite prostor i uklopite se u njega.

Savjet broj 7

Nakon “škljocanja” nemojte odmah objavljivati slike na društvenim mrežama. Koristite razne programe za uređenje slika ali nemojte pretjerivati.

Savjet broj 8

Ukoliko ste napravili “tisuću” fotki u jednom danu nemojte odmah sve objavljivati. Preporučuje se dvije do tri dnevno, a sve ostalo je previše. Bit ćete dosadni ako “iskačete iz paštete”.

Savjet broj 9

Nemojte biti sebični i fotografirati sebe samog. Ubacite u fotku prijatelja, dečka, curu, oca, majku, baku ili vašeg kućnog ljubimca. Na taj način stvarate o sebi sliku tople i društvene osobe.

Savjet broj 10

Kada se slikate sami, ono što nikako ne želite u kadru je vaša ruka. Odmaknite se od mobitela i ispružite ruku u visini ramena. Stanite u poluprofil tako da suprotno rame približite kameri.

(STUDOMAT.ba)