Najava za 29. april: Omladinski program BHR1

I posljednje aprilsko izdanje Omladinskog programa BH radija1 donosi mnogo zanimljivih sadržaja, emisija, priloga i rubrika koje za vas svakog ponedjeljka priprema naša ekipa. Počinjemo sa programom tri minuta poslije 14 sati, a kraj današnjeg/večerašnjeg OP-a je u 02:00h...


Omladinski program BH radija1
Omladinski program BH radija1

I posljednje aprilsko izdanje Omladinskog programa BH radija1 donosi mnogo zanimljivih sadržaja, emisija, priloga i rubrika koje za vas svakog ponedjeljka priprema naša ekipa. Počinjemo  sa programom tri minuta poslije 14 sati, a kraj današnjeg/večerašnjeg OP-a je u 02:00h…

Omladinski program BH radija1
Omladinski program BH radija1

Infopol će vas, kao i dosad, informirati o različitim načinima na koje možete doći do stipendija, poslovnih ili prilika za dodatno obrazovanje ili kakvo drugo iskustvo koje vam može koristiti u budućnosti…čućete izvještaje i priloge sa dešavanja srodnog karaktera koja smo pratili u posljednjih sedam dana, a vaši vodiči kroz šumu korisnih sadržaja  i informacija u još jednom Infopolu biće Marina Golubović i Faris Šehović.

Magazin Čuj BiH! donosi raznovrsne priče i priloge naših novinara koji su vrijedno radili i pratili ono najzanimljivije mladima u raznim gradovima naše zemlje. Biće tu i priča o životu mladih u manjim bh. sredinama, a neće izostati ni nova izdanja autorskih rubrika koje redovno slušate u ovom dijelu programa. Ne propustite još jedan šareni Čuj BiH! magazin, od 15:30h do 17 sati.

Danas vam u terminu od 17:10h do 17:45h donosimo dva veoma zanimljiva izdanja emisija ‘Zoom – Vaš glas u medijima‘ u kojima o medijskoj i javnoj sceni i različitim implikacijama aktuelne situacije govore interesantni sagovornici: Bisera Alikadić, Ljubica Ostojić, Rubina Čengić, Adi Fejzić, Filip Andronik, Peđa Bajović…

Naša je redovna preporuka da slušate i rubrike koje govore o zanimljivim ili aktuelnim književnim i filmskim naslovima. Danas, u Verbuku, o Aristotelovom djelu ‘Nikomahova etika’ govori kolega Boris Lalić; a filmska kritika (u rubrici Blitz Screen) Marija Radišića, bavi se filmom ‘Olympus has fallen’.

Današnji Slobodni poligon OP-a nudi vam priliku da čujete razgovor sa članovima beogradske hip-hop grupe Bad Copy. Oni su u subotu nastupali u Sarajevu, promovišući svoj novi album ‘Krigla’, a kolega Branko Kovačević iskoristio je priliku i porazgovarao sa Timbetom, Wiklerom i Ajs Nigrutinom. O čemu su pričali i kako zvuči novi album Bad Copy-a poslušajte od 18:30h do 19 sati.

Domaća demo scena svojih 50 minuta dobija svakog ponedjeljka u OP-u, od 19:10h do 20 sati. Tako ćete i večeras čuti šta rade, gdje sviraju i kako zvuče domaći demo bendovi i autori. Alternativna muzička scena exYu prostora predstavljena je u emisiji Anatomija Zvuka, koju slušate svakog drugog ponedjeljka. Današnje izdanje je posebno, zbog intervjua sa legendarnim Zdenkom ‘Slušaj Najglasnije’ Franjićem, a čućete još i razgovor sa Elvisom iz benda Man Zero. Dragan Vuković, autor Anatomije Zvuke, obećava još par novih pjesama, kao i odličnih stariteta: Scarps, Tigrova Mast, Labija Majora, Why Stakla, 2227, Death Disco…I treća muzička emisja do 22 sata, Češalj, puna je odlične muzike, kako potpuno nove, tako i majstorija iz prošlosti. Denis Jelečanović za miksetom i mikrofonom je od 21:03h do 22 sata.

Uz radio budite od 22:10h do ponoći, ako želite da se opustite, nasmijete i čujete zanimljive priče. U tom terminu program uređuju dežurni operativci Ademir i Boris, a ime našeg (i vašeg) noćnog/kontakt programa je OP Racija.

Poslijeponoćni dio OP-a pun je elektronike, uz beatove  sa savremene elektronske scene (Oscilator radio show), kao i one sa tzv. EDM scene (Tramride).

Toliko za najavu. Za više od toga – frekvencije BH radija1 i(li) internet link (mms://media.bih.net.ba/bhradio1) – i poslušajte kako sve to zapravo i zvuči. Do slušanja!

Satnica:

14:03 – Početak programa + pregled programa
14:05 – Infopol – dežurni informator OP BHR1
15:00 – Dnevnik BHR1
15:30 – Čuj BiH! – magazin OP-a
17:00 – Vijesti BHR1
17:10 – Kost u grlu: emisije ‘Zoom–Vaš glas u medijima’
17:45 – Verbuk (preporuka knjige): Aristotel – ‘Nikomahova etika’
17:52 – Blitz Screen, filmska kritika OP-a BHR1: Antoine Fuqua – ‘Olympus has fallen’
18:00 – Vijesti BHR1
18:03 – Dramski program BHR1
18:30 – Slobodni poligon OP-a:  ‘Krigla’, uz Bad Copy, by Branko Kovačević
19:00 – Večernje vijesti BHR1
19:10 – BH Demo Liga (emisija posvećena bh. demo sceni)
20:00 – Vijesti BHR1
20:03 – Anatomija Zvuka, emisija o bh. & ex-Yu alternativnoj muzičkoj sceni
21:00 – Vijesti BHR1
21:03 – Češalj – personalizirani muzički događaj za mlade i njihove roditelje; by Denis Jelečanović
22:00 – Vijesti dana BHR1
22:10 – OP Racija – noćni program u OP-u– kontakt, prilozi, rubrike, urnebes…
24:00 – Ponoćne vijesti BHR1
00:10 – Oscilator radio show – elektronska muzika po izboru osnivača prvog bh. net labela – oscilator.net
01:00 – Vijesti BHR1
01:03 – Save as:Nauka bez bauka; vijesti iz popularne znanosti i tehnologije
01:08 – Tramride – electronic dance music show by DJ Ajnšpric
01:58 – odjava programa

(STUDOMAT.ba)