Najava: Omladinski program BHR1 #567

Dugogodišnja misija Omladinskog programa BHradija1 je da vam donese zanimljive, aktuelne, korisne priče o mladima i za mlade, kroz svoje informativne, edukativne i zabavne programe/emisije. Nastavljamo tamo gdje smo stali prošle sedmice, pa i u OP-u #567 očekujte mnoštvo sadržaja koji će vas zadržati uz frekvencije BHR1 ili naše web playere u narednim danima.


omladinski program bhrt

Ponedjeljkom uobičajeno imamo i bonus emisiju – Čuj BiH Plus – u kojoj naš urednik bira i prezentira sadržaje koji su obilježili prethodno izdanje OP-a (od 13:03h). U redovnom terminu Omladinskog (19:10h) slušaćete mnoštvo novih priča i priloga naših novnara/ki u novom magazinu Čuj BiH!, a preporučujemo vam i termin i sadržaj poslije toga – KUPEK – našeg dragog kolege Dejana Kožula, koji odnedavno redovno ponedjeljkom nastupa nakon OP-a.

Advertisements

U utorak će vas sa svoje isturene pozicije u Sloveniji pozdraviti naš kolega – specijalist za sve na temu alternativne/nezavisne muzičke scene Balkana – Dragan Vuković. Njegova i naša Anatomija Zvuka je rijetka emisija na exYu prostorima koja redovno izvještava o dešavanjima na sceni i pruža vam priliku da čujete nove, aktuelne uratke odličnih bendova i autora sa scene.

Infopol je na programu u srijedu (21.11.). U ovoj emisiji možete čuti mnogo korisnih informacija, posebno ako se zanimate za različite programe dodatnog obrazovanja, stipendije, razmjene i druge načine unaprijeđenja svojih vještina i iskustava. Infopol se, dakle, ne propušta, a ako to i bude slučaj snimak emisije možete pronaći i na našem prijateljskom portalu studomat.ba.

Slobodni poligon OP-a ove sedmice će se nastaviti baviti pitanjima studentskog organiziranja na UNSA, tačnije SPUS-om i pitanjem izbora novih delegata i rukovodstva ovog studentskog tijela. Nakon što je prošle sedmice svoje stavove o ovim temama iznio (valjda) odlazeći predsjednik SPUS-a, sada bi trebali čuti i drugu stranu, predstavnike studentskih organizacija koje insistiraju na izboru novog rukovodstva što prije…

Advertisements

Petkom se najradije opuštamo uz jednu od tri izvrsne muzičke emisije koje spremaju sve sami majstori zanata. U ovom slučaju u pitanju je selekcija kvalitetne savremene elektronike koju ćete rijetko čuti na domaćim radio frekevencijama, ali zato hoćete u bjelosvjetskim klubovima koji drže do svog renomea. Oscilator radio show je na programu u standardnim terminima, pa odaberite onaj koji vam odgovara, i uživajte…

OP 567 (19.11.-23.11.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator, (19:10 –20:00h). repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)