Najava: Omladinski program BHR1 #339

Pozivamo vas na slušanje sadržaja Omladinskog programa BH radija1, jedinstvenog programa za mlade na domaćim frekvencijama...


Dragi slušaoci, omladinci, omladinke i svi vi ostali željni zanimljiva radijskog programa…pozivamo vas na slušanje sadržaja Omladinskog programa BH radija1, jedinstvenog programa za mlade na domaćim frekvencijama, i to svakim radnim danom, od 19:10h do 20 sati, a ako vam je taj termin iz nekog razloga problematičan, tu su i reprize,  svake noći od 10 minuta iza ponoći do 01:00h.

Svake sedmice naš program počinje magazinom Čuj BiH!, koji donosi aktuelne i zanimljive priče naših novinara iz svih krajeva zemlje. Za vas pratimo sva mladima zanimljiva dešavanja, razgovaramo sa interesantnim sagovornicima i brstimo aktuelne teme. Ako želite čuti kako je bilo na OK festu, za vikend održanom na Tjentištu, onda ne propustite naredni Čuj BiH!. Tu su i druge zanimljive priče, preporuka knjige, te nova izdanja naših standardnih rubrika. Sve to u pedeset minuta magazina koji počinje u ponedjeljak u 19:10h…

U utorak ćete na istim frekvencijama slušati muziku po izboru našeg eksperta za nezavisnu  i alternativnu scenu  zemalja bivše Jugoslavije. Samo što ovog puta Dragan Vuković Vuk ide i dalje od exYu prostora, puštajući nam muziku evropskih i svjetskih bendova i autora koji u imenima svojih projekata ili pjesama imaju Yu toponime. Nastavak je to selekcije sa kojom nas je Vuk zabavljao u prošlom izdanju Anatomije Zvuka, prije četrnaest dana…

Srijeda, 09.juli, donosi novo izdanje dežurnog informatora Omladinskog programa, emisije Infopol. U pedeset minuta Infopola čeka vas gomila korisnih i važnih informacija za sve srednoškolce, studente, te mlade u potrazi za poslovnim, mogućnostima za dodatno obrazovanje, ili sticanje vještina i znanja potrebnih za budućnost i dalju karijeru. Infopol donosi i srodne priloge naših novinara/ki, pa su sve to razlozi zbog kojih ne treba propuštati ovaj dio OP-a. Emisiju odloženo možete čuti i na portalu STUDOMAT.ba.

Četvrtkom u Omladinskom slušate Slobodni poligon, emisiju u kojoj vas najčešće počastimo sa zanimljivim intervjuima, reportažama i različitim tematskim specijalima. Tako će biti i ovoga puta: pričaćemo o drugoj etapi najvećeg svjetskog takmičenja DJ-a, Burn Residency-u, koja se trenutno dešava na Ibizi, a gdje je jedan od učesnika i naše gore list, tuzlanski DJ Borg. Bude tu još zanimljivih sadržaja, no za detalje morate biti uz BH radio1 u četvrtak od 19:10h, ili u reprizi od 10 minuta iza ponoći.

U petak, 11.jula, zbog dana žalosti povodom obilježavanja srebreničkog genocida neće biti Omladinskog programa. Naredno izdanje naše muzičke emisije RAM Show na programu će biti 18.jula.

Frekvencije BH radija1 i live internet stream mjesto su na kojem ćete nas pronaći. Termine donosimo i u nastavku ovog teksta, pa izvolite…Do slušanja, sretno!

OP 339 (07.07.- 10.07.);satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h),  repriza  od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h – 01:00h
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)